Spaghetti carbonara
Mange siger for sjov, at bacon er deres yndlingskrydderi, selvom bacon selvfølgelig er kød og ikke et krydderi. Det er, fordi bacon giver en god røget og salt smag til meget mad.
Ingredienser
Spaghetti
400 g spaghetti, alm. eller bånd-, gerne fuldkorn
1/2 tsk salt
300 g bacon i skiver
1 løg
2 fed hvidløg
saft og skal af ½ usprøjtet citron
2 tomater
2 æggeblommer
2 dl mælk eller fløde
salt og peber
Tilbehør
revet parmesanost
1 lille dusk persille
Spaghetti
- Bring 2 liter vand med ½ tsk salt i kog i en stor gryde.
- Når vandet koger, kommer du spaghettien i. Rør lidt i det i starten for at forhindre, at det klistrer sammen.
- Kog spaghettien i 10 minutter og hæld den i en sigte, så vandet løber fra. Herefter skal den tilbage i gryden (husk at slukke for blusset).
Carbonara
- Skær baconen i 1-2 cm lange strimler.
- Pil løg og hvidløg og hak begge dele fint.
- Riv skallen fra en halv citron på rivejernet.
- Skyl tomaterne og skær dem i tern.
- Varm en pande eller gryde op på komfuret. Kom baconen på og steg den på begge sider, til den er sprød og gylden.
- Læg et stykke køkkenrulle på en tallerken og kom baconen på, så papiret kan suge overskudsfedtet.
- Hæld det meste af fedtet af panden, men lad en smule sidde tilbage.
- Tilsæt løgene i det resterende baconfedt og steg i et par minutter, mens du rører i dem.
- Skru ned for varmen og tilsæt hvidløg og citronskal.
- Tilsæt tomatterne og lad dem lune med.
- Rør æggeblommer, citronsaft, mælk, salt og peber sammen i en skål.
- Vend bacon og æggemassen i pastaen.
- Sæt gryden tilbage på komfuret og rør hele tiden rundt. Retten skal blive varm, men den må ikke koge.
Servering
Servér straks den varme spaghetti carbonara med friskrevet parmesan og drys med hakket persille.