Bruschetta
Bruschetta kan varieres med mange forskellige slags topping: - Pesto (opskrift side 123) med mozzarella, cherrytomater og ristede pinjekerner - Humus (opskrift side121) med agurk og krydderurter -Guacamole (opskrift side 121) med tomat, peberfrugt og basilikum
Ingredienser
Brød
1 hvidt surdejsbrød med sej krumme
Olivenolie
2 fed hvidløg
2-3 modne tomater
1/2 rødløg (kan undlades)
11/2 spsk olivenolie
1 spsk eddike (fx balsamico)
Salt og peber
1 bøtte basilikum
Snackgrønt
1 augurk
1 bakke cherrytomater
3-4 gulerødder
1 peberfrugt
Humus
eller
Guacamole
eller
1000 øers dressing
(se links nedenfor)
Brød
- Tænd ovnen på 200 grader.
- Skær brødet i skriver, og dryp lidt olivenolie over.
- Grill brødene sprøde, eller rist dem gyldne og sprøde i ovnen i ca. 6 minutter. Hold øje.
- Pil 1-2 fed hvidløg og styg hvidløgsfeddene over de ristede skiver brød, så brødet får lidt smag fra hvidløget.
Tomattopping
- Skær tomat og rødløg i små tern.
- Skyl og hak basilikum. Du skal bruge 3 spsk finthakket persille. Gem lidt hele blade til pynt.
- Bland tomater og rødløg med olivenolie, eddike, lidt salt, peber og basilikum.
Bruschetta
- Fordel tomattoppingen på brødene og pynt med hele blade basilikum.
- Anret brødene på et fad sammen med 2-3 andre slags bruschetta med forskellige topping efter eget valg og et stort fad med snackgrønt og dips.
Du kan finde opskrifterne humus her, guacamol her og 1000 øers dressing her