Vegeburger med sprødt grønt og avocado-tomatsalsa
Ingredienser
Grøntsager
1/2 augurk
2 tomater
1/2 salathoved
80g kartofler
80g pastinakker
80g gulerødder
1/2 løg
1 dåse kogte kidneybønner
4 spsk havregryn
1 tsk salt
peber
4 spsk olie
Tilbehør
4 burgerboller (se link nedenfor)
Hjemmelavet ketchup (se link nedenfor)
evt. avocado-tomatsalsa (se link nedenfor)
evt. chili-salsa (se link nedenfor)
Burgerboller
Hvis du selv vil lave burgerboller og øvrigt tilbehør, så start med det. Det er ikke medregnet i tidsforbruget på 45 min.
Grøntsager
- Skyl agurk og tomater og skær dem i skiver.
- Skyl salaten og slyng den fri fra vand eller dup den tør med et rent viskestykke. Snit den groft.
Vegebøffer
- Skræl kartofler, gulerødder, pastinakker og løg og riv det hele på den grove side af et rivejern. Kom det i en skål.
- Hæld kidneybønnerne i en sigte, så væsken kan løbe fra.
- Held herefter kidneybønnerne over på en tallerken og mos dem med en gaffel.
- Bland bønnemos og havregryn sammen med grøntsagerne i skålen og smag til med salt og peber.
- Varm en pande med slip-let-belægning op på komfuret og kom halvdelen af olien på.
- Form 4 bøffer og steg dem på panden ved middel varme i ca. 6 minutter på hver side. Tilføj det sidste olie undervejs, så bøfferne ikke brænder på.
- Lun burgerbollerne i en varm ovn eller på brødristeren.
Servering
Saml burgeren med ketchup, bønnebøf, sprødt grønt og avocado-tomatsalsa, chilisalsa eller anden tilbehør efter smag.