Fiskefilet med remoulade
Du kan købe friske fiskefileter hos en fiskehandler eller i supermarkedet. Du kan dog også bruge frosne fiskefileter – det er også helt fint. Fiskefileter skal spises lige, når de er tilberedt.
Ingredienser
Fiskefileter
2 æg
1 spsk vand
1 dl hvedemel
4 store fiskefileter eller 8 mindre (ca. 500 g)
10 g smør
salt og peber
1 citron
køb den færdig eller lav din egen (se opskrift under Salater og tilbehør)
Salat
1 hovedsalat
2 gulerødder
½ agurk
1 peberfrugt
rugbrød med hele kerner
Remoulade
Hvis du vil lave din egen remoulade (klik her for opskrift), så begynd med den.
Salat
- Skyl salathovedet og pluk salatbladene i grove stykker. Tør dem og læg dem på et fad.
- Skræl gulerødderne, skær dem i stave og kom dem på fadet.
- Skyl agurken og skær også den i stave. Skær peberfrugten over på langs, fjern kernerne og skær den i mindre stykker. Anret begge dele på fadet.
Fiskefileter
- Slå æggene ud i en skål, tilsæt 1 spsk vand og pisk det sammen med en gaffel.
- Kom melet på en tallerken.
- Skær fiskefileterne over på langs og vend dem æg og derefter i melet.
- Læg fiskefileterne på en tallerken, indtil de skal steges.
- Sæt en pande på komfuret og varm den op. Tilsæt smør.
- Når smørret bruser, lægger du fiskefileterne på. Steg dem ved god varme i ca. 4 minutter på hver side. Start med at stege ved god varme, og skru så lidt ned.
- Skær citronen i både.
Servering
Server fiskefileterne med salat, remoulade, citronbåde og rugbrød.