Sprød torsk med knas
Nem og dejlig fiskeret med sprød overflade. Servér den gerne med rødbedeslaw og grøn mos. Du kan også sagtens bruge en anden fisk som fx lyssej eller kuller.
Ingredienser
Torsk
500 g torskefilet uden skind og ben
en smule olivenolie
salt
¼ – ½ rødkål
100 g valnødder
1 spsk olivenolie
¼ citron
salt og peber
Topping
1 skive rugbrød
½ dl rasp
½ dl mandler
½ fed hvidløg
1 lille håndfuld persille
3 kviste timian
1 tsk salt
3 spsk olivenolie
grøn mos (se opskrift under Salater og tilbehør)
Tilbehør
Start med at forberede den grønne mos (se opskrift under Salater og tilbehør).
Rødkålssalat
- Skær rødkålen i kvarter. Fjern stokken og snit 1/4 – 1/2 rødkål og kom i en skål.
- Hak valnødderne groft og bland i rødkålen.
- Dryp med olivenolie og citronsaft. Krydr med et drys salt og peber.
Sprød torsk
- Tænd ovnen på 175 grader.
- Gå fisken efter for ben og fjern dem, du evt. finder. Del fisken i 4 store stykker eller 8 mindre.
- Gnid fiskestykkerne med en smule olivenolie og krydr med en anelse salt.
- Læg dem på bagepapir på en bageplade.
Topping
- Skær skorpen af rugbrødet.
- Kom rugbrød, rasp, mandler, det pillede, halve hvidløgsfed, skyllet persille og timian, salt og olivenolie i en foodprocessor. Blend det, til det hele er findelt.
Sprød torsk fortsat
- Fordel blandingen ovenpå fiskestykkerne i et jævnt lag.
- Bag fisken i den varme ovn i ca. 10-15 minutter.
Servering
Servér fisken sammen mos og rødkålssalat eller en anden salat.
TIP: Hvis du ikke har en foodprocessor, kan du bruge en minihakker eller hakke det i hånden.