Omelet
Omeletter er gode både morgen, middag og aften. Her kan du vælge imellem omelet med skinkefyld og omelet med spinatfyld. Men der er også masser af andre muligheder. Fyr ekstra op for rugbrødet, hvis du spiser omeletterne til aftensmad.
Ingredienser
Omelet
6 æg
6 spsk iskoldt vand
1-2 tsk salt
lidt olie til stegning
100 g fast ost, fx cheddar
100 g kogt skinke
Spinatfyld
2 fed hvidløg
olivenolie
300 g babyspinat
salt og peber
50 g parmesanost
200 g tomater
1 rød peberfrugt
2-3 spsk olivenolie
2-3 spsk æble- eller hvidvinseddike
1 håndfuld frisk oregano eller 2 tsk tørret
salt og peber
Vælg imellem skinkefyld og spinatfyld. Gør både fyldet og toppingen klar, inden du begynder at lave selve omeletterne.
Skinkefyld
- Riv osten på et rivejern.
- Skær skinken i strimler.
Spinatfyld
- Pil hvidløgsfeddene og snit dem i tynde skiver.
- Varm en pande op på komfuret, kom en smule olivenolie på og rist hvidløget, til det bliver en lille smule lysebrunt.
- Skyl spinaten grundigt og kom den på panden med hvidløget. Lad spinaten ‘falde sammen’.
- Krydr spinaten med salt og peber, kom spinaten i en si og lad den dryppe af.
- Riv parmesanen.
Topping
- Skær tomaterne i mindre stykker.
- Rens peberfrugten for frø og skær også den i mindre stykker.
- Vend tomater og peberfrugt med olie og eddike i en skål.
- Krydr med oregano, salt og peber.
Omelet
- Slå æggene ud i en skål og pisk dem med koldt vand og salt.
- Varm to pander op på komfuret (gerne små).
- Hæld æggemassen på lidt ad gangen i lidt olie på de to pander. Du skal lave 4-8 omeletter i alt, alt efter størrelse.
- Steg æggemassen ved medium varme, så den ‘sætter sig ‘, dvs. stivner langsomt i bunden.
- Når æggene har sat sig næsten hele vejen igennem, kan du tilsætte fyldet.
- Lad omeletterne varme stille og roligt, mens fyldet er på. Klap dem forsigtigt sammen på midten og lad dem glide af panden og ned på en tallerken.
Servering
Anret omeletterne med tomat- og peberfrugttopping ovenpå og servér straks, gerne med rugbrød til.