Masser af
god mad

Upload din
opskrift eller
dit tip her

Find opskrift
Upload opskrift eller tip
Download bog

Grøntsagslasagne

Billede af retten

Lasagne er en skøn hverdagsret, og denne udgave med spinat er rigtig god med masser af smag, hjemmelavet bechamel og smeltet ost.

Ingredienser

Bechamelsovs

1 postion bechamelsovs (se link nedenfor)

Lasagne

500 g frossen spinat
1-2 løg
3 fed hvidløg
11/2 -2 squash
21/2 spsk olivenolie
evt. lidt chili
250 g pastaplader
150 g revet ost
salt og peber

Tilbehør

evt. en rød spidskålssalat med avocado og majs (se tip)

Se trin for trin guide Føj til indkøbsliste

Bechamelsovs 

  1. Lav bechamelsovsen efter opskriften her
  2. Tag gryden af komfuret og lad sovsen stå, til du skal samle lasagnen.

Lasagne

  1. Pil løg og hvidløg og hak begge dele fint.
  2. Skyl squashene og riv dem på den grove side af et rivejern.
  3. Opvarm en gryde med lidt olivenolie. Steg løg, hvidløg og squash i nogle minutter, krydr med salt og peber.
  4. Kom spinaten i gryden, tilsæt 1/2 dl vand, og bring det til kogepunktet. Smag til med salt, peber og evt chili.
  5. Tænd ovnen på 200 grader.
  6. Smør et fad med olie. Fadet skal være stort nok til, at der skal 4 pastaplader til at dække bunden. Læg et lag pastaplader i bunden.
  7. Fordel først spinatfyld og bechamelsovs over pastapladerne. Gentag indtil spinatfyldet, bechamelsovs og lasagneplader er brugt op. Top med revet ost.
  8. Bag lasagnen i ovnen i ca. 35 minutter, til lasagnepladerne er møre og osten er gylden.

Servering

Server grøntsagslasagnen med rød spidskålssalat eller snackgrønt.

TIP: Lav en lynhurtig salat af 1/2 rødt spidskål, 2 avocadoer skåret i både, lidt majs, lidt limesaft og olivenolie. Skær kålen i grove strimler. Kom den på et fad, og top med avocado og majs. Dryp med limesaft og lidt olivenolie, og krydr med salt og peber.

 

Tid 60 min
Personer 4 personer
Likes 10 kunne li' dette
Send til en ven
Pinterest
Facebook
Billede af retten
Billede af retten

Andre opskrifter

Her kan du finde flere gode opskrifter.
Du kan også klikke her for at gå til alle opskrifter.