Grøntsagslasagne
Lasagne er en skøn hverdagsret, og denne udgave med spinat er rigtig god med masser af smag, hjemmelavet bechamel og smeltet ost.
Ingredienser
Bechamelsovs
1 postion bechamelsovs (se link nedenfor)
Lasagne500 g frossen spinat
1-2 løg
3 fed hvidløg
11/2 -2 squash
21/2 spsk olivenolie
evt. lidt chili
250 g pastaplader
150 g revet ost
salt og peber
Tilbehør
evt. en rød spidskålssalat med avocado og majs (se tip)
Bechamelsovs
- Lav bechamelsovsen efter opskriften her
- Tag gryden af komfuret og lad sovsen stå, til du skal samle lasagnen.
Lasagne
- Pil løg og hvidløg og hak begge dele fint.
- Skyl squashene og riv dem på den grove side af et rivejern.
- Opvarm en gryde med lidt olivenolie. Steg løg, hvidløg og squash i nogle minutter, krydr med salt og peber.
- Kom spinaten i gryden, tilsæt 1/2 dl vand, og bring det til kogepunktet. Smag til med salt, peber og evt chili.
- Tænd ovnen på 200 grader.
- Smør et fad med olie. Fadet skal være stort nok til, at der skal 4 pastaplader til at dække bunden. Læg et lag pastaplader i bunden.
- Fordel først spinatfyld og bechamelsovs over pastapladerne. Gentag indtil spinatfyldet, bechamelsovs og lasagneplader er brugt op. Top med revet ost.
- Bag lasagnen i ovnen i ca. 35 minutter, til lasagnepladerne er møre og osten er gylden.
Servering
Server grøntsagslasagnen med rød spidskålssalat eller snackgrønt.
TIP: Lav en lynhurtig salat af 1/2 rødt spidskål, 2 avocadoer skåret i både, lidt majs, lidt limesaft og olivenolie. Skær kålen i grove strimler. Kom den på et fad, og top med avocado og majs. Dryp med limesaft og lidt olivenolie, og krydr med salt og peber.