Spaghetti bolognese
Du har sikkert fået serveret denne ret – spaghetti med kødsovs en masse gange. Nu kan du lave den selv! Servér den evt. med en tallerken snack-grønt, en skål oliven eller en god råkost.
Ingredienser
Kødsovs
1 løg
2 fed hvidløg
2-3 gulerødder
1 squash
3 spsk olivenolie
400 g hakket oksekød
1 dåse hakkede tomater
3 spsk tomatpuré
2 1/2 dl vand
3 tsk oregano
salt og peber
Tilbehør
400 g spaghetti
100 g parmesanost
1lille bundt frisk basilikum
Kødsovs
- Pil løg og hvidløg, og hak begge dele fint.
- Skyl og skræl gulerødderne og riv dem og squashen groft på et rivejern.
- Varm en gryde op med lidt olie i, og steg løg og hvidløg ved jævn varme i 1 minut.
- Tilsæt det hakkede kød, og steg det let gyldent. Rør jævnligt i kødet, så det deler sig og smuldrer let.
- Tilsæt revne gulerødder og squash og steg det i 2 minutter.
- Kom hakkede tomater, tomatpuré og vand i gryden, og lad det simre 4-5 minutter.
- Smag til med oregano, salt og peber.
- Lad sovsen småkoge ved svag varme, imens du koger spaghetti.
Spaghetti
- Sæt en gryde på komfuret, og fyld den med vand. Læg låg på, og bring vandet i kog.
- Kom spaghetti og 1 tsk salt i det kogende vand. Rør let i spaghettien i starten, så den ikke klistrer sammen.
- Kog spaghettien i ca. 10 minutter. Fisk en enkelt op af gryden med en gaffel, og bid for at tjekke, om om spaghettien er al dente – dvs. færdig, men stadig med lidt bid.
- Hæld den koge spaghetti i en sigte eller et dørsalg og lad vandet dryppe fra. Kom spaghettien tilbage i gryden, og vendt den evt. med lidt olivenolie.
Servering
Servér spaghetti med kødsauce med friskrevet parmesan og et drys frisk basilikum.