Rødbede-æblesalat
Ingredienser
Rødbede-æblesalat
500 g rødbeder
200 g æbler
1 usprøjtet citron
1-2 spsk olivenolie
3 spsk flydende honning
salt og peber
evt. lidt bredbladet persille
Rødbede-æblesalat
1. Skræl rødbederne og skær dem i supertynde skiver på et mandolinjern (eller riv dem groft, hvis du ikke har en mandolin).
2. Skær æblerne over i kvarter, fjern kernehuset og skær æblerne i tynde både.
3. Riv citronskallen på et fint rivejern.
4. Del citronen i to og pres saften ud.
5. Bland citronskal og -saft med honning og olivenolie, salt og peber i et glas.
6. Bland rødbeder og æbler i en skål og vend dem med dressingen.
Servering
Servér rødbede-æblesalaten til fx hakkebøf eller koteletter i fad (se opskrifter under Kød, kød og kød).