Kyllingeshawarma med grøntsager
Meget lækker, nem aftensmad til dig, der er vild med smag. I denne opskrift kan du lave dit helt eget shawarmakrydderi, men du kan selvfølgelig også købe det!
Ingredienser
ca. 600 g kyllingebrystfilet
2 løg
2 fed hvidløg
2-4 tsk shawarma-krydderi
2 spsk hvidvins- eller æbleeddike
2-3 spsk olivenolie
evt. salt
8 pitabrød, evt. hjemmebagte (se opskrift under Brød og grød)
1 salathoved (fx iceberg- eller romainesalat)
3 store tomater
½-1 agurk
3-4 dl yoghurt naturel
evt. chilisalsa (se opskrift under Salater og tilbehør)
Pitabrød og shawarmakrydderi
Start med at bage pitabrødene, hvis du bruger hjemmebagte brød (se opskrift under Brød og grød).
Bland dernæst shawarmakrydderiet, du kan lave det selv eller købe det færdigt.
Kylling
- Skær kyllingekødet i strimler.
- Pil løg og hvidløgsfed. Snit løgene i både og skær hvidløgsfeddene i tynde skiver.
- Vend kylling, løg og hvidløg med krydderblandingen og eddike i en skål.
- Varm en stor pande op og kom lidt olie på.
- Steg kyllingekød og løg på den varme pande. Hav godt med varme på og vend jævnligt rundt i kødet, til det er gennemstegt og løgene møre, ca. 5 minutter.
- Smag til med salt.
Grøntsager
- Skyl salaten, slyng den fri for vand eller dup den tør med et rent viskestykke.
- Skyl også tomaterne og agurken.
- Pluk salaten i mindre stykker og skær tomater og agurk i mundrette stykker.
- Lun pitabrødene i en varm ovn.
Servering
Servér lune pitabrød med kyllingeshawarma, grøntsager, yoghurt og evt. chilisovs. Lad alle selv samle deres shawarma ved bordet.
TIP: Brug shawarmakrydderiet på oksekød, lam, kylling eller brug lidt af det i lidt yoghurt som en supernem dressing. Opbevar det i et lukket glas i op til 2 måneder.