Tunsalat a la niçoise
Tunsalat er nem at lave og smager fantastisk. Brug den som en smuk og enkel aftensmad, gerne med et godt brød til.
Ingredienser
Salat
300 g nye kartofler
1 tsk salt
6 æg
250 g grønne bønner
1 rødløg
5 små tomater
2 hjertesalater eller
1 romainesalat
evt. 100 g rucola
200-300 g tun i olie
100 g gode oliven
salt og peber
2 tsk sennep
2 tsk flydende honning
5-6 spsk rødvinseddike
1/2 dl olivenolie
salt og peber
Tilbehør
Godt groft brød, købt eller hjemmebagt.
Salat
- Skrub kartoflerne og kom dem i en gryde med letsaltet vand, så det dækker.
- Sæt den over på komfuret og bring vandet i kog. Kog kartoflerne i 10-12 minutter, til de er møre. Hæld vandet fra og lad dem køle af.
- Skær kartoflerne i mindre, mundrette stykker.
- Kog vand op i en lille gryde, kom æggene i og kog dem i ca. 7 minutter, til de er ‘smilende ‘, dvs. hårdkogte, men stadig lidt bløde i den gule blomme.
- Hæld koldt vand over de kogte æg, hæld vandet fra og lad dem køle af.
- Pil og skær æggene i halve.
- Kog igen en lille smule vand med et nipsalt i en lille gryde.
- Nip enderne af bønnerne, kom dem i gryden og damp dem i 1-2 minutter. Skyl dem kort i koldt vand.
- Pil løget og skær det i tynde både.
- Skyl og skær tomaterne i halve. Skyl salaten, pluk den i mindre dele og vend dem med evt. med ruccola.
- Anret salat og evt. rucola på et fad og fordel kartofler, bønner, løg, tomater, halve æg, tun og oliven henover. Krydr med salt og peber.
Dressing
- Rør sennep, honning og eddike sammen i en lille skål.
- Rør olien i og smag dressingen til med salt og peber.
- Dryp dressingen ud over salaten.
Servering
Servér salaten med godt, groft brød til.