Spaghetti carbonara
Ingredienser
Spaghetti
400 g spaghetti
1/2 tsk salt
300 g bacon
1 løg
2 fed hvidløg
saft og skal af 1/2
usprøjtet citron
2 tomater
4 æg
2 æggeblommer
1 1/2 dl piskefløde
1/2 dl fintrevet parmesan
salt og peber
Tilbehør
revet parmesan
1 lille bundt persille eller
frisk basilikum
Spaghetti
- Kog spaghettien, som anvist på pakken i ca. 10 minutter, eller se hvordan du koger spaghetti her.
- Hæld vandet fra, og kom den kogte spaghetti tilbage i gryden. Vend evt. spaghettien med lidt olivenolie, så den ikke klistrer sammen.
Carbonara
- Skær baconen i 1-2 cm lange strimle eller i tern.
- Pil løg og hvidløg, og hak begge dele fint.
- Riv skallen af 1/2 citron.
- Skyl tomaterne, og skær dem i tern.
- Varm en pande eller gryde op på komfuret.
- Kom baconen på og steg den gylden og sprød på alle sider. Kom den færdigstegte bacon i en sigte og lad overskydende fedt løbe fra.
- Steg løgene møre i et par minutter på panden. Brug lidt af baconfedtet, som er tilbage på panden.
- Tilsæt hvidløg, citronskal og tomatterne, og var m det igennem i 1/2 minut. Blandingen skal bruges til topping senere.
- Pisk de hele æg og æggeblommer, piskefløde, parmesan, salt og peber.
- Vend æggemassen og den stegte bacon sammen med spaghettien i gryden.
- Sæt gryden tilbage på komfuret og varm det igennem, til æggemassen begynder at hænge ved pastaen. Det skal ikke koge, blot varmes igennem og få en cremet konsistens. Smag til med salt og peber og evt. et par dråber citronsaft.
Servering
Anret den varme spaghetti carbonara i dybe tallerkener, og kom lidt af tomatblandingen på toppen. Drys retten med revet parmesan og hakket persille og servér.