Friske forårsruller med peanutbutterdip
Ingredienser
Forårsruller
125 g risnudler, fx vermicellinudler
4 gulerødder
1 agurk
2 hjertesalat-hoveder
150 g sukkerærter
2-3 avocadoer
1/2-1 bundt forårsløg
1-2 lime
1 bundt frisk mynte,
fx marokkansk grøn
mynte
1 bundt frisk koriander
(kan evt. udelades)
16 stykker rispapir
200 g rejer eller 200-300 g
stegt kylling i strimler
125 g groft hakkede peanuts
Tilbehør
sød chilisauce, soja eller
peanutbutterdip
Forårsruller
Opskriften på peanutbutterdip finder du her
- Kom vand i en gryde, læg låg på og brung vandet i kog på komfuret. Drys ca. 1/2 spsk groft salt i vandet.
- Put nudlerne i vandet og kog dem i 2- 3 minutter. Tag gryden af komfuret og lad nudlerne trække kort, til de er møre.
- Skyl nudlerne i koldt vand, og lad dem dryppe af i en sigte, imens du gør grøntsagerne klar.
- Skræl gulerødderne, og skær dem i tynde strimler.
- Skyl agurk, hjertesalat og sukkerærter og skær dem i strimler.
- Tag avocadofrugten ud af skallen med en spiseske, og skær avocadoen i tynde både.
- Skær roden af forårsløgene, skyl dem og skær dem i tynde skiver. Skær lime i både.
- Anret grøntsagerne på et stort fad sammen med lime og krydderurter.
- Sæt en stor, dyb skål med vand ind midt på bordet.
- Dyp rispapiret i vandet i 20-30 sekunder.
- Læg rispapiret på en tallerken, og fordel forskelligt fyld i den ene ende af papiret. Dryp med lidt limesaft eller lidt sød chilisauce. Luk siderne ind omkring fyldet, og rul rispapirrullen stramt sammen.
- Skær evt. rullerne over en enkelt gang, og anret dem på et fad.
Tip: Du kan også putte strimlet oksekød eller ristede peanuts i forårsrullerne sammen med de friske grøntsager.