Fiskefrikadeller med grønkålssalat
Server de klassiske fiskefrikadeller med grønkålssalat og rugbrød. Du kan også vælge at spise dem med kogte kartofler, evt. med en lækker hjemmelavet remoulade. Hvis du ikke orker at lave fiskefarsen selv, kan du købe den færdiglavet.
Ingredienser
Fiskefrikadeller
500 g hakket fiskekød
1 dl hvedemel
2 æg
1½-2 dl mælk
salt og peber
2 spsk olivenolie eller smør til stegning
200 g grønkål
100 g fetaost
1 spsk æbleeddike
1 spsk olivenolie
salt og peber
Tilbehør
remoulade, gerne hjemmelavet (se opskrift under Salater og tilbehør)
rugbrød med hele kerner
1 citron
Remoulade
Hvis du vil lave din egen remoulade (se opskrift under Salater og tilbehør), så begynd med den.
Fiskefrikadeller
- Kom fiskekødet i en stor skål og krydr det med salt og peber.
- Kom melet i og rør det med en elpisker.
- Tilsæt et æg ad gangen og pisk dem i farsen.
- Rør mælken i lidt ad gange, til farsen er ‘lind’, dvs. blød, men alligevel stadig så fast, at den kan formes til fiskefrikadeller.
- Varm en pande op på komfuret og kom lidt olie på. Form små frikadeller med en ske i din hånd. Sæt dem på panden med afstand imellem.
- Steg fiskefrikadellerne i 3-4 minutter på hver side ved svag til middel varme.
Grønkålssalat
- Skær stilkene af grønkålen, skyl kålbladene og slyng dem fri for vand eller lad dem dryppe af i en sigte. Dup dem tørre med et rent viskestykke.
- Hak kålen fint og kom den i en skål.
- Smuldr fetaen over.
- Dryp med olie og eddike og drys med salt og peber.
Tilbehør
Skær 4 skiver rugbrød og rist dem evt. på en brødrister.
Servering
Dryp fiskefrikadellerne med citron og servér dem med sprød grønkålssalat til og rugbrød.
TIP: I stedet for grønkålssalat kan du også spise coleslaw til dine fiskefrikadeller.