Avocadomad med smilende æg
I et smilende æg er blommen stadig en smule blød i midten. Avocado, æg og ristet brød er en skøn kombination!
Ingredienser
Smilende æg
4 æg
Avocadomad
4 modne avocadoer
1/2 – 1 bakke cherrytomater
4-8 skiver godt rugbrød eller surdejsbrød
1 bakke karse (eller lidt brøndkarse)
Salt og peber
evt. tørret, knust chili
Smilende æg
- Fyld en lille gryde halv op med vand, læg låg på og bring i kog på komfuret. Læg æggene forsigtigt i gryden når vandet koger.
- Kog æggene under låg 6-7 minutter. Hvis du hellere vil have æggene hårdkogte, skal du koge dem i 10 minutter. Hæld vandet fra og skyl æggene under koldt vand.
- Pil og halvér æggene, når de er kølet lidt af.
Avocadomad
- Halvér avocadoerne, fjern stenene og løft avocadofrugten uf af skallen med en spiseske. Skær avocadoen i skriver.
- Skyl cherrytomaterne og skær dem i kvarte.
- Skyl og klip karsen.
- Rist rugbrødet/surdejsbrødet på en brødrister eller på en rist i ovnen ved 200 grader i 5 minutter.
- Fordel avocadoskiverne på det ristede brød, og pres let med en gaffel.
- Kom smilende æg, tomat og karse på toppen. Krydr med lidt salt, friskværnet peber og evt. lidt tørret, knust chili.
Prøv også som salat
Opskriften kan også trylles om til en hurtig salat.
- Skær rugbrødet i små tern til croutoner og rist dem sprøde på en pande med lidt olie.
- Bland tomater og karse.
- Anret på et fad og top med avocadoskriver, smilende æg og sprøde rugbrødscroutoner.