Masser af
god mad

Upload din
opskrift eller
dit tip her

Find opskrift
Upload opskrift eller tip
Download bog

Hvad er MIT kokkeri?

MIT kokkeri er et madunivers, som vil give dig inspiration, lyst og viden om at lave god og sjov mad – både ude og inde. MIT kokkeri består af en hjemmeside og tidligere en kogebog, som elever med faget madkundskab kunne modtage i skoleåret 2014/15 og 2015/16. Længere nede kan du læse mere om MIT kokkeri og hente kogebogen digitalt.

Her på siden finder du

Opskrifter

Opskrifterne på MIT kokkeri er velsmagende, og instruktionerne lette at følge. Det er børn og unge fra hele landet, der har udvalgt retterne, mens kokke med særlig ekspertise i børnemadlavning har udarbejdet opskrifterne. Opskrifterne har forskellig sværhedsgrad, og der er taget hensyn til vores forskellige madkulturer. En del af retterne kan laves i udekøkken over bål, hvor maden ofte smager endnu bedre.

Se alle opskrifterne lige her: https://mitkokkeri.dk/opskrifter/

Instruktionsvideoer

Find instruktionsvideoer til mange af opskrifterne her på siden eller på Youtube. youtube.com/mitkokkeri.

Videoer med kokketricks

Du kan også finde videoer med kokketricks, som viser alt om at arbejde med mad – lige fra, hvordan du holder på en kokkekniv til, hvornår en kartoffel er færdigkogt. Se videoerne her på denne side eller på Youtube. youtube.com/mitkokkeri.

Bliv klog på din mad

Forbrugerrådet Tænk har udarbejdet professionelle tips:

 

Historien om MIT kokkeri 

I 96% af de danske hjem er det forældrene, der laver mad. Men det er ikke svært at få børnene til at deltage – eller overtage – madlavningen. Fra 2014-2019 er kogebogen MIT kokkeri blevet uddelt til 360.000 skoleelever, og en evaluering fra 2015 viser, at mere end 60% af dem nu laver mere mad derhjemme – og ofte sender forældrene ud af køkkenet.

Opskriften på succesen er følgende: Man får børn og unge i aldersgruppen til at udvælge retter, som nogle af landets bedste kokke omsætter til en kogebog, der trin for trin viser med få ord og mange billeder, hvordan de lækre retter tilberedes. 360.000 skoleelever på mere end 1.700 skoler landet over fik i løbet af 2015 deres helt egen, gratis udgave af den nye kogebog.

Opskrifterne i MIT kokkeri er skrevet for 10-15-årige og i dag finder du alle opskrifterne, videoer der viser, hvordan de enkelte retter tilberedes, samt tips til basale køkkenfærdigheder – lige her på mitkokkeri.dk

Sagt om MIT kokkeri:

“Når børnene får lov til at eksperimentere med råvarer, lærer de ikke kun at håndtere køkkengrej og fødevarer. De bliver også bevidste om kvalitet, og kommer til at sætte pris på mad, som er lavet af gode ingredienser, og de bliver mere kritiske over for fastfood og fødevarer af en dårlig kvalitet. Simpelthen fordi de ved, hvordan rigtig mad smager, dufter og ser ud,” siger stifter af Haver til Maver Søren Ejlersen.

”Det er vigtigt for Nordea-fonden at støtte op om at forbedre mad- og måltidskulturen i Danmark; både i skole, hjem og fritid. Madvaner bliver grundlagt fra barnsben, og madlavning giver mulighed for at lege, være kreativ og få sanselige oplevelser. Derfor vil vi i Nordea-fonden gerne bidrage til, at børn får viden, gode madvaner og oplevelser med både at lave og spise sund mad. Vi håber, at kogebogen vil inspirere en hel generation af børn til større madglæde og madkundskab,” siger Henrik Lehmann Andersen, direktør i Nordea-fonden, som støtter gode liv.

Vores elever har i 6. klasse skiftet legegrupper ud med madgrupper. Bogen er et rigtigt fint værktøj til dem til dels at være sammen på en ny måde og samtidig lære noget om madlavning, råvarer, at planlægge osv.” fortæller en lærer blandt andet om effekten af MIT kokkeri.

Læs evalueringer af MIT kokkeri her

Send til en ven
Pinterest
Facebook