Kylling i karry
I Thailand og Indien har de gadekøkkener på næsten ethvert hjørne i byerne. Kylling i karry kunne sagtens være en af retterne dér.
Ingredienser
Kylling i karry
400 g kyllingebrystfilet
salt og peber
200 g pastinakker
2 små gulerødder
2 æbler
2 porrer
2-3 spsk olivenolie
2 spsk karry
2 dåser kokosmælk
Ris
4 dl ris, gerne brune
Tilbehørlidt persille
lidt hasselnøddekerner
Ris
- Skyl risene grundigt i koldt vand.
- Fyld en gryde op med 8 dl vand og hæld risene i.
- Sæt gryden over på komfuret og lad det koge op.
- Skru ned til svag varme og lad risene småkoge under låg efter anvisningen på posen. Imens kan du starte på at lave kylling i karry, se højre spalte.
- Når kogetiden er gået: Tag risene af komfuret og lad dem trække under låg i 5 minutter.
Kylling i karry
- Dup kyllingebrystkødet tørt med lidt køkkenrulle.
- Skær kødet i 2 cm tykke strimler, kom dem over på en tallerken og drys med lidt salt. Vask skærebræt, kniv og hænder grundigt.
- Skyl og rens pastinakker og æbler. Skær bund og det kedelige af bladene på porrerne.
- Riv pastinakkerne groft på et rivejern.
- Skær æblerne over, fjern kernehuset og skær æblerne i små tern.
- Snit porrer i tynde ringe og skyl dem godt i en skål med vand, så alt jord kommer væk.
- Varm olien op i en tykbundet gryde på komfuret. Tilsæt kyllingekødet og steg det gyldent. Rør i det imens.
- Tag kødet op af gryden og kom det i en skål. Sæt den til side.
- Hæld lidt mere olie i gryden. Steg pastinakker og porrer i 4-6 minutter, mens du rører jævnligt.
- Drys karry over og steg videre i et par minutter.
- Hæld kokosmælk og 3 dl vand i gryden. Lad det småkoge, til grøntsagerne er næsten møre. Det kan du mærke ved at prikke i dem med en gaffel – de skal stadig være lidt hårde at stikke i.
- Tilsæt kyllingekød og æbletern. Lad det koge i 5-7 minutter.
- Smag til med salt og peber, til du synes, det smager godt. Hvis du synes, sovsen er for tyk, kan du tilsætte mere vand.
- Skyl og hak persillen. Hak nødderne.
Servering
Servér den varme kylling i karry med ris og drys med persille og hakkede hasselnødder.