Masser af
god mad

Upload din
opskrift eller
dit tip her

Find opskrift
Upload opskrift eller tip
Download bog

Pandekager

Billede af retten

Ingredienser

Pandekager

4 dl hvedemel
1/2 tsk salt
2 tsk sukker
evt. 1/2 spsk stødt
kardemomme
3 æg
4-5 dl mælk
30 g smør til stegning

Tilbehør

jordbærsyltetøj, solbærsyltetøj
eller flødeis (se opskrift på “Flødeis med jordbær”)

Se trin for trin guide Føj til indkøbsliste

Pandekager

1. Bland hvedemel, salt, sukker og evt. kardemomme sammen i en skål.

2. Pisk æg og mælk sammen i en anden skål og rør det i melet med en elpisker, så du får en dej uden klumper.

3. Hæld pandekagedejen i en kande og lad den hvile i køleskabet i 30 minutter.

4. Tag dejen ud og rør i den, inden du begynder at bage pandekagerne. Hvis du synes, den er for tyk til at flyde ud på panden, kan du evt. tilsætte en lille smule mere mælk.

5. Varm en pande op på komfuret og kom lidt smør på. Hæld lidt dej på og drej panden, så dejen fordeler sig hurtigt i et tyndt lag.

6. Vend pandekagen med en paletkniv, når den er stiv og gylden på bagsiden.

7. Tag pandekagen af, når den er gylden og bagt på den anden side også.

8. Gentag med resten af dejen.

9. Stabl pandekagerne på en tallerken og hold dem varme ved at lægge en anden tallerken omvendt over pandekagerne. Server dem med syltetøj eller is til.

Tid 45 min
Personer 4 personer
Likes 148 kunne li' dette
Send til en ven
Pinterest
Facebook
Billede af retten

Andre opskrifter

Her kan du finde flere gode opskrifter.
Du kan også klikke her for at gå til alle opskrifter.