Chokolademousse
Ingredienser
150 g chokolade
6 æggeblommer (pasturiserede)
55 g sukker
4 dl piskefløde
frisk frugt, fx 1 appelsin
evt. 25 g mandelsplitter
Chokolademousse
1. Pisk piskefløden til flødeskum. Dæk den til med film og stil den i køleskab, indtil du skal bruge den.
2. Sæt en mellemstor gryde med vand over at koge på komfuret.
3. Bræk chokoladen ud i stykker i en skål, der passer som låg til gryden. Sæt skålen ned i gryden. Den skal dække helt, så der ikke kan komme vand eller damp i chokoladen.
4. Smelt chokoladen.
5. Pisk imens æggeblommerne med sukker i en skål med en elpisker, til de er hvide og luftige.
6. Pisk hurtigt den smeltede chokolade ned i de piskede æggeblommer.
7. Tag flødeskummet ud af køleskabet. Vend flødeskummet i ægge-chokoladeblandingen med en dejskraber i et par hurtige snuptag.
8. Hæld chokolademoussen i små portionsglas eller skåle med dejskraberen eller en ske og stil den i køleskabet, så den kan stivne, i mindst 1 ½ time.
Servering
Servér chokolademousse med frisk frugt til, fx appelsin skåret i små stykker. Drys evt med mandelsplitter.