Masser af
god mad

Upload din
opskrift eller
dit tip her

Find opskrift
Upload opskrift eller tip
Download bog

Chokolademousse

Billede af retten

Ingredienser

Chokolademousse

150 g chokolade
6 æggeblommer (pasturiserede)
55 g sukker
4 dl piskefløde

Tilbehør

frisk frugt, fx 1 appelsin
evt. 25 g mandelsplitter

Se trin for trin guide Føj til indkøbsliste

Chokolademousse

1. Pisk piskefløden til flødeskum. Dæk den til med film og stil den i køleskab, indtil du skal bruge den.

2. Sæt en mellemstor gryde med vand over at koge på komfuret.

3. Bræk chokoladen ud i stykker i en skål, der passer som låg til gryden. Sæt skålen ned i gryden. Den skal dække helt, så der ikke kan komme vand eller damp i chokoladen.

4. Smelt chokoladen.

5. Pisk imens æggeblommerne med sukker i en skål med en elpisker, til de er hvide og luftige.

6. Pisk hurtigt den smeltede chokolade ned i de piskede æggeblommer.

7. Tag flødeskummet ud af køleskabet. Vend flødeskummet i ægge-chokoladeblandingen med en dejskraber i et par hurtige snuptag.

8. Hæld chokolademoussen i små portionsglas eller skåle med dejskraberen eller en ske og stil den i køleskabet, så den kan stivne, i mindst 1 ½ time.

Servering

Servér chokolademousse med frisk frugt til, fx appelsin skåret i små stykker. Drys evt med mandelsplitter.

Tid 2.10 timer
Personer 4 personer
Likes 57 kunne li' dette
Send til en ven
Pinterest
Facebook
Billede af retten

Andre opskrifter

Her kan du finde flere gode opskrifter.
Du kan også klikke her for at gå til alle opskrifter.