Stegt flæsk med persillesovs
Med denne opskrift er du garanteret succes. Medmindre du og din familie er vegetarer, vil der være klapsalver, når du serverer sprød flæsk med varm persillesovs og kogte kartofler.
Ingredienser
Flæsk og kartofler
500 g flæsk i skiver
salt
1 kg kartofler
Persillesovs
1 bundt kruspersille
50 g smør
100 g hvedemel
7½ dl mælk
salt og peber
Stegt flæsk
- Tænd ovnen på 200 grader.
- Kom lidt salt på flæsket og læg skiverne på en bagerist.
- Sæt risten i ovnen og sæt en bradepande med vand under til at opsamle fedtet, der drypper af flæsket.
- Steg flæsket i den varme ovn i ca. 30 minutter. Imens kan du lave kartoflerne.
- Tag flæsket ud af ovnen, når det er sprødt og gyldent. Lad det køle lidt på risten.
Kartofler
- Skyl og skur kartoflerne og kom dem i en gryde vand og 1 tsk salt.
- Kog det op og kog kartoflerne i 10-12 minutter. Mærk med en spids kniv, om den glider lige igennem – så er kartoflerne færdige.
- Tag kartoflerne fra varmen, hæld vandet fra og lad dem stå under låg, til du er klar til servering.
Persillesovs
- Skyl persillen grundigt og ryst den fri for vand. Hak persillen fint med en stor kniv.
- Sæt en gryde på komfuret og tænd for varmen.
- Smelt smørret i gryden ved laveste varme.
- Rør melet i, så det bliver til en blød bolle.
- Tilsæt herefter mælken lidt efter lidt, mens du rører godt rundt med et piskeris. Bring forsigtigt sovsen i kog, mens du rører rundt, og lad den koge igennem i 2-3 minutter. Pisk næsten konstant, da den let brænder på.
- Kom den hakkede persille i sovsen og lad sovsen koge i 2 minutter.
- Smag til med salt og peber.
Servering
Servér det stegte flæsk med den varme persillesovs og kogte kartofler.
TIP: Mange skræller kartoflerne, før de koges. Men det er også helt fint at koge kartoflerne med skræl på og så lad alle pille deres egne kartofler ved middagsbordet.