Fyldte madbrød
Disse madbrød er gode at lave, hvis du har en rest ris eller kogte kartofler tilovers fra dagen før. Brug de grøntsager, du har i køleskabet. Brødene smager rigtig godt og er praktiske at have med i madpakken eller på picnic.
Ingredienser
Brød
½ portion dej fra opskrift på grahamsbrød (se opskrift under Brød og grød)
1 æg til pensling
Fyld
600 g grøntsager, fx løg, hvidløg, gulerod, selleri, champignon, squash eller peberfrugt
en rest kogte ris, kogte kartofler eller bulgur (ca. 250 g)
2 spsk olivenolie
400 g hakket oksekød
1 spsk karry
1 spsk sød paprika
3 spsk soja
salt og peber
Brød
Start med at lave dejen. Brug olie og ikke peanutbutter i dejen. Stil dejen til hævning, mens du laver fyldet.
Fyld
- Skræl og snit alle grøntsagerne ganske fint.
- Find din rest ris, kogte kartofler eller bulgur frem fra køleskabet. Eller tilbered nyt.
- Varm en pande op på komfuret og kom 1 spsk olie på.
- Tilsæt kødet og lad det stege, til det bruner. Rør i det undervejs.
- Rør karry og paprika i og tilsæt soja.
- Hæld kødet over i en skål og kom lidt ny olie på panden.
- Kom de snittede grøntsager på panden og steg dem ved middel varme, til de bliver bløde, men ikke bruner.
- Rør kødet i. Tilsæt ris, mosede kartofler eller bulgur. Sluk for blusset.
- Smag til med salt og peber og måske mere soja og karry.
Fyldte madbrød
- Tænd ovnen på 200 grader.
- Strø mel på bordet og rul dejen tyndt ud.
- Udstik runde dejplader på størrelse med pitabrød.
- Kom 2-3 spsk fyld på den ene halvdel af en dejplade.
- Luk dejen hen over fyldet, så det ligner en halvmåne, og pres med en gaffel kanterne hårdt sammen, så du lukker dejpakken godt. Gentag med resten af dejpladerne.
- Læg bagepapir på en bageplade. Læg madbrødene på.
- Pisk et æg let sammen i en skål og pensl madbrødene med det.
- Bag brødene i den varme ovn i ca. 15 minutter, til de er gyldne.