Gullasch
De fleste elsker denne gryderet med kartoffelmos og grøn salat til.
Ingredienser
Gullasch
2 spsk olivenolie
500-600 g kalvekød eller oksekød i tern
2 løg
2 fed hvidløg
1 spsk sød paprika
1 spsk hvedemel
ca. ½ liter vand
2 persillerødder
2 gulerødder
1 dåse hakkede tomater (400 g)
evt. 2 laurbærblade
salt og peber
Tilbehør
kartoffelmos (se opskrift under salater og tilbehør)
evt. en grøn salat
Gullasch
- Varm en stor gryde op på komfuret. Kom lidt olie i og brun kødet, til det får godt med farve på alle sider. Det tager 4-6 minutter. Husk at røre i det et par gange undervejs.
- Pil løget og hak det fint. Kom det med i gryden sammen med paprika og rør, så paprikaen ikke brænder på. Lad det stege i 1 minut eller 2.
- Drys det hele med mel og rør med en grydeske i kødet.
- Hæld vand på, så det dækker kødet, og lad kødet småkoge under låg i 3/4-1 time, til det er næsten mørt.
- Rør jævnligt i gryden og tjek, om der mangler væde. Tilsæt evt. lidt mere vand.
- Skræl persillerødder, gulerødder og kartofler og skær dem i ca. 2 x 2 cm store stykker.
- Kom dem i gryden med kødet og tilsæt de hakkede tomater.
- Lad det hele småkoge uden låg i 30 minutter, til kødet er mørt. Tilsæt evt. lidt mere vand undervejs.
- Imens kan du lave kartoffelmosen og salaten.
- Smag gullaschen til med salt og peber.
Servering
Servér gullaschen sammen med kartoffelmos og salat (se opskrifter under salater og tilbehør).
TIP: Du kan også bruge andre grøntsager her, fx knoldselleri, peberfrugt, bladselleri, pastinakker, jordskokker og tomater.