Spaghetti bolognese
Du har sikkert fået denne ret – spaghetti med kødsovs – siden du var lille. Nu kan du lave det selv!
Ingredienser
Kødsovs
1 løg
2 fed hvidløg
200 g gulerødder
3 spsk olivenolie
400 g hakket oksekød
1 dåse hakkede tomater
2 spsk tomatpuré
1 dl vand
salt og peber
3 tsk oregano
Tilbehør
400 g spaghetti, gerne fuldkorn
100 g parmesanost
1 lille bundt frisk basilikum
Kødsovs
- Pil løg og hvidløgsfed og hak dem fint. Hvidløget kan du evt. også presse med en hvidløgspresser.
- Skyl og skræl gulerødderne og riv dem groft på et rivejern.
- Sæt en gryde på komfuret og varm den op. Hæld olie i gryden og svits hvidløg og løg ved middel varme, mens du rører let i det.
- Tilsæt kødet og steg, til det har taget farve. Rør jævnligt i kødet, så det ikke klumper.
- Tilsæt de revne gulerødder og rør i 2-3 minutter.
- Kom de hakkede tomater og tomatpuréen i sammen med vandet og lad det koge igennem.
- Smag til med salt, peber og oregano.
- Lad kødsovsen koge videre ved svag varme, mens du koger spaghettien.
Spaghetti
- Sæt en gryde på komfuret og fyld den med vand.
- Når vandet koger, kommer du spaghetti og 1 tsk salt i. Rør let i spaghettien i starten, så den ikke klistrer sammen.
- Kog spaghettien i ca. 10 minutter. Fisk en enkelt spaghetti op og bid i den for at se, om den er ‘al dente’, dvs. færdig, men stadig fast.
- Hæld den færdige spaghetti i en sigte eller et dørslag, så alt vandet løber fra.
Servering
Spis spaghettien med kødsovs og friskrevet parmesan og et drys hakket, frisk basilikum.