Masser af
god mad

Upload din
opskrift eller
dit tip her

Find opskrift
Upload opskrift eller tip
Bestil bog

Lynhurtig nudelsuppe

Billede af retten

Suppen ligner cupnoodles − den smager bare meget bedre! Du kan fx lave den som et lækkert måltid efter skoletid.

Ingredienser

Fyld

200 g nudler, gerne fuldkorn
2 gulerødder
2 tomater
100 g sukkerærter
2 håndfulde babyspinat
1 frisk majskolbe eller 1 dl majskerner fra dåse

Suppe

1,2 liter grøntsagsbouillon eller kogende vand
1 spsk revet ingefær
½-1 dl soja
1 tsk sukker
Saft af ½-1 lime

Se trin for trin guide Føj til indkøbsliste

Fyld

  1. Kog nudlerne kort efter anvisningen på pakken, til de er ‘al dente’, dvs. er møre, men stadig faste.
  2. Køl dem straks af i en skål med koldt vand og hæld bagefter vandet fra i en sigte.
  3. Skrub eller skræl gulerødderne og skær dem i tændstiktynde strimler.
  4. Skær tomaterne i tynde både.
  5. Skyl sukkerærterne og nip dem. Skyl babyspinaten og slyng den fri for vand eller dup den tør i et rent viskestykke. Hak den groft.
  6. Pluk bladene af majsen og skær kernerne af med en stor, skarp kniv fra top til bund.

Suppe

  1. Sæt vand over til suppen. Brug en elkedel, det går hurtigere.
  2. Rør kogende vand eller bouillon med ingefær, soja, sukker og limesaft.
  3. Smag til, så suppen er, som du kan lide den.

Servering

Fordel nudler og grøntsager i 4 store skåle.
Hæld den varme suppe over, læg låg på i 3-4 minutter, og servér derefter straks.

TIP: Hvis du er vild med den stærke smag, kan du tilsætte 1 tsk finthakket chili.
Suppen er også skøn proppet med friske krydderurter, fx koriander og mynte.

Tid 15-20 min
Personer 4 personer
Likes 28 kunne li' dette
Send til en ven
Pinterest
Facebook
Billede af retten
Billede af retten

Andre opskrifter

Her kan du finde flere gode opskrifter.
Du kan også klikke her for at gå til alle opskrifter.