Kyllingesticks med peanutbutter-dip
Det smager bare bedre, når maden er sat på pinde! Især når man kan dyppe dem i en cremet peanutbutter-dip. Lav en sprød råkost til eller en stor salat.
Ingredienser
Peanutbutter-dip
6 spsk peanutbutter
saft af ¼ citron
3 spsk soja
1 dl kokosmælk
1 fed hvidløg
evt. ½ dl vand
råkostsalat (se opskrift under salater)
Kyllingesticks
træspyd
500 g kyllingebrystfilet
3 spsk olivenolie
salt og peber
1 lime eller citron
Råkost eller salat
Begynd med at lave råkosten eller en anden salat (se opskrift under salater).
Peanutbutter-dip
- Rør peanutbutter, citronsaft, soja og kokosmælk sammen i en lille gryde.
- Pil hvidløg og pres det med en hvidløgspresser. Kom det ned til de andre ingredienser i gryden.
- Rør det sammen og kog blandingen op på komfuret. Kog det i et par minutter.
- Smag, om du synes, dippen skal have mere soja og citron.
- Juster evt. konsistensen med lidt vand, hvis du synes, den er for tyk.
Kyllingesticks
- Tænd ovnen på 180 grader.
- Læg træspyddene i blød i en skål med vand, så de ikke brænder i ovnen.
- Skær kyllingekødet i lange strimler.
- Pensl kødet med olie og sæt det på træspyd.
- Krydr med salt og peber.
- Læg grillspyddene på en plade med bagepapir og steg dem i den varme ovn i 10-12 minutter, til de er gennemstegte. Der skal komme gennemsigtig væske ud, når du prikker i kødet med en gaffel.
- Dryp saft fra lime eller citron over kødet.
Servering
Servér de varme kyllingesticks på et fad med peanutbutter-dip i en skål til at dyppe i. Spis den sprøde råkost eller salat til.