Speltbrød med græskarkerner
Dette brød skal hæve natten over, så du skal begynde på det dagen før, du skal bruge det.
Ingredienser
11 dl koldt vand
15 g gær
15 g salt
2 spsk god olivenolie
1 spsk citronsaft
900 g fuldkornsspeltmel
eller fuldkornshvedemel
150 g græskarkerner
Speltbrød, 2 stk.
1. Kom vand, gær, salt, olie og citronsaft i en stor skål og pisk det sammen, til gæren og saltet har opløst sig.
2. Kom halvdelen af melet i blandingen og rør det sammen til en lind ‘grød’ uden klumper.
3. Tilsæt resten af melet samt græskarkernerne lidt efter lidt. Ælt dejen længe, ca. 15 minutter. Brug en røremaskine med dejkroge, eller tag dejen ud på bordet og ælt den meget grundigt. Den skal blive blank og ‘elastisk’.
4. Læg et fugtigt viskestykke over skålen og lad den hæve natten over.
Næste dag:
1. Tænd ovnen på 250 grader.
2. Drys mel på køkkenbordet og vend dejen ud på melet. Del dejen i to med en skarp kniv.
3. Fold dejen til to smukke, rustikke brød, uden at ælte.
4. Læg brødene på to bageplader med bagepapir.
5. Bag brødene i den varme ovn i 35-45 minutter. Først ved 250 grader i 5 minutter, derefter sætter du varmen ned til 220 grader.
6. Brødene er færdige, hvis det lyder hult, når du banker dem let i bunden. Lad dem stå og køle helt af på en bagerist, før du spiser af dem.