Hotdog de luxe
Hjemmelavede hotdogbrød, stegte pølser og skøn topping til dine hotdogs. Du bliver med garanti populær, hvis du laver denne ret til familien.
Ingredienser
25 g gær
5 dl lunkent vand
75 g sukker
15 g salt
75 g blødt smør
1 tsk kardemomme
800 g hvedemel
130 g grahamsmel eller fuldkornshvedemel
4-8 pølser (fx wienerpølser
eller oksekødspølser)
4-8 hjemmebagte hotdogbrød,
se opskrift her på siden
1/2 rødt eller hvidt spidskål
1 bundt bredbladet persille
1/2 dl æblecider-eddike
1 knsp salt
1 tsk sukker
ketchup, evt. hjemmelavet
agurkesalat
avocado-tomatsalsa eller chilisalsa
remoulade
evt. vilde urter (skvalderkål
og mælkebøtteblade – nye
skud)
Hotdogbrød (ca. 14 stk.)
- Rør gæren ud i det lunkne vand.
- Rør sukker, salt, blødt smør og kardemomme i gærblandingen.
- Rør melet i gærblandingen. Ælt dejen, til den er sammenhængende og smidig.
- Find en bradepande (ca. 25 x 40 cm) med kant, og beklæd den med bagepapir.
- Bred dejen ud i bradepanden med hænderne. Det er vigtigt, at den kommer helt ud til kanterne. Lad dejen hæve i 45 minutter.
- Lav herefter dybe riller i dejen med en dejskraber. Rillerne deler dejen op og markerer dine hotdogbrød. lav en rille på langs og ca. 6 riller på tværs. Så der er ca. 14 brød i alt.
- Lad hotdogbrødende efterhæve i yderligere 25 minutter.
- Bag dem i ovnen ved 200 grader i 18-20 minutter. Afkøl og del brødene fra hinaden. Hvis du har hotdogbrød tilovers kan de fryses og bruges en anden dag.
Tilbehør
Hvis du laver hjemmelavet tilbehør, så begynd på det nu. Du finder opskrifterne her: ketchup, agurkesalat, chilisalsa, avocado-tomatsalat eller remoulade
Marineret spidskål
- Skyl og snit spidskål og persille fint.Vend det sammen i en skål.
- Rør æblecider-eddike, sukker og salt sammen i en lille skål
- Hæld blandingen ud over kålen og vend den rundt.
Hotdog
- Opvarm en pande med lidt olie.
- Steg pølserne ved lav varme, til de er gennemvarme.
- Lun evt. hotdogbr.dene kort i ovnen
Servering
- Kom pølse, fyld og topping i dine hotdogbrød og servér
Prøv også andre varianter
Du kan lave hotdogs med alverdens topppings og variere med wienerpølser, oksepølser, kyllingepølser eller andre gode pølser. Prøv også en god vegetarhotdog med falafel, chilisalsa, spidskål, agurk og avocado. Se opskriften på falaffel her