Lagkage
Lagkagen får en god saftighed, hvis du lægger den sammen dagen før.
Ingredienser
Lagkagebund
4 æg
125 g sukker
100 g hvedemel
(eller 70 g hvedemel
og 30 g kartoffelmel)
1 tsk bagepulver
smør og lidt sukker til
formen
1 vaniljestang
4 dl mælk
4 æggeblommer
25 g majsstivelse
(maizenamel)
50 g sukker
2 dl piskefløde
300 g frosne hindbær
85 g sukker
1/2 vaniliestang
1 spsk maizenamel og lidt
vand
Fyld
50 g mørk chokolade
1 pære
1-2 bananer
3 dl piskefløde
flødeskum
bær, fx blåbær eller hindbær
evt. fødselsdagslys
Lagkagebund
- Tænd ovnen på 185 grader.
- Pisk æg og sukker med en elpisker, til det bliver hvidt og luftigt.
- Bland mel og bagepulver og sigt melblandingen i æggemassen. Vend massen forsigtigt rundt, så luften ikke går ud af dejen.
- Smør omhyggeligt en springform med smør, og drys den med sukker.
- Bag lagkagebunden i ovnen i 20-25 minutter. Tjek, om den er gennembagt ved at stikke en kniv i bunden. Bunden er færdig, hvis der ikke sidder dej på kniven, når man tager den ud.
- Afkøl lagkagebunden. Flæk den i to dele med en bred og lang kniv, så du har to bunde.
Hindbærmarmelade
- Flæk 1/2 vaniljestang og kom den i en gryde sammen med hindbær og sukker.
- Bring det i kog, og skru ned for varmen, når det bobler. Lad det koge for svag varme i 4-5 minutter.
- Rør maizenamel sammen med lidt vand. Hæld det i hindbærmarmeladen, imens du rører godt rundt. Kog marmeladen til den bliver tykkere.
- Hæld marmeladen i en skål, og lad den køle af.
Kagecreme
- Flæk vaniljestangen på langs, og skrab kornene ud.
- Hvis du bruge hele æg: Del æggene i blommer og hvider. Du skal bruge blommerne.
- Kom vaniljekorn, mælk, sukker, æggeblommer og majsstivelse i en gryde. Pisk det godt sammen.
- Sæt gryden på komfuret og varm kagecremen ved jævn varme, imens du pisker.
- Kog cremen i ca. 3-4 minutter, til den bliver tyk. Huske at piske i gryden hele tiden!
- Afkøl cremen i en skål, og drys med lidt sukker på toppen, så den ikke danner skind.
- Pisk fløde til flødeskum med en elpisker.
- Vend den afkølede kagecreme med flødeskum.
Fyld og lagkagesamling
- Hak den mørke chokolade groft. Skær pæren og bananerne i mindre stykker.
- Pisk fløden til skum. Vend halvdelen af flødeskummet med 3-4 spsk. hindbærmarmelade.
- Læg en lagkagebund på et kagefad, og smør den med et tyndt lag hindbærmarmelade. Kom kagecreme og pære-bananstykker på. Fordel derefter alt hindbærflødeskummet ovenpå.
- Læg den anden lagkagebund på toppen. Smør den med den anden halvdel af flødeskummet, og pynt med blåbær, hakket mørk chokolade og hindbær.
- Sæt lagkagen i køleskabet i nogle timer – gerne så længe som muligt. Det gør lagkagen saftig og god.