BBQ-grillspyd
Lav en hurtig BBQ-marinade, som kan bruges til kød og grøntsager, når der tændes op i grillen om sommeren. Kyllingestykker med BBQ-marinade kan også steges i ovnen. Pensl kødet nogle gange med marinaden undervejs.
Ingredienser
BBQ-grilspyd
2 fed hvidløg
11/2 spsk olie
11/2 spsk tomatpuré
1 dl ketchup
1/2 dl vand
2 spsk brun farin eller flydende honning
1 1/2 spsk soja, fx tamari
2 spsk eddike, fx æbleeddike
1 tsk paprika
1 tsk karry
tørret, knust
ca. 600 g kylling eller
mørt oksekød i tern
3 rødløg
2 squash
3 peberfrugter
8-12 cherrytomater
Tilbehør
evt. coleslaw
evt. ovnfritter
Tilbehør
Hvis du gerne vil lave coleslaw, så start med det. Ovnfritter kan du lave efter BBQ-marinaden. Tilbehøret er ikke medregnet i tidsforbruget på 50 minutter.
BBQ-marinade
- Pil og hak hvidløg fint.
- Kom hvidløg, olie, tomatpuré, ketchup, vand, brun farin, soja, eddike, paprika, karry og chili i en gryde, og opvarm det ved lav varme i 2-3 minutter.
- Kom BBQ-marinaden i et glas, og brug det til pensling af kød og grøntsager.
Grillet kød og grønt
- Læg træspyd i blød koldt vand i ca. 20 minutter, så de ikke brænder på grillen. Regn med 2-3 spyd pr. person.
- Skær det i mundrette stykker.
- Pil rødløget og skær det i både.
- Halver peberfrugt og skær dem i store stykker som på billedet.
- Skyl tomaterne.
- Kom skriftevis grøntsagsstykker, tomater og kødstykker på spyddene.
- Læg spyddene på et fad og pensl dem med BBQ-marinaden.
- Grill spyddene 7-9 minutter, til de er færdigstegte.
- Pensl gerne med mere marinade undervejs.
Servering
- Servér BBQ-spyd med grønt og kød og spis fx coleslaw eller ovnfritter til.
TIP: BBQ-marinaden er også god til koteletter, kyllingelår og kyllingevinger. Den kan desuden bruges til grøntsager, fx majs og svampe.