Hakkebøf med spejlæg og rødbede-æblesalat
En god, gammeldags hakkebøf er altid et hit. Her får bøffen selskab af et spejlæg og en lækker salat med rødbede og æble.
Ingredienser
Hakkebøf og spejlæg
500 g hakket oksekød
2 spsk olivenolie
salt og peber
4 æg
Rødbede-æblesalat
rødbede-æblesalat (se opskriften under salater)
Rødbede-æblesalat
Begynd med at lave rødbede-æblesalaten (klik her for at se opskriften).
Hakkebøffer og spejlæg
- Form fire runde bøffer af det hakkede kød. Brug hænderne.
- Hak bøfferne let på kryds og tværs med en kniv. Vend dem om og gør det samme på den anden side.
- Krydr bøfferne med salt og peber.
- Varm en stor pande op på komfuret og hæld 1 spsk olie på.
- Kom hakkebøfferne på panden og steg dem i 5 minutter på hver side ved middel varme.
- Tag hakkebøfferne af panden og læg dem på en tallerken.
- Vask panden eller tag en ny. Kom igen 1 spsk olie på panden.
- Lav spejlæg ved at slå æggene forsigtigt ud på panden et ad gangen og steg dem ved svag til middel varme i 5-7 minutter. Nogle foretrækker, at spejlægget er stegt på begge sider. Andre godt kan lide, at æggeblommen ikke er stegt helt igennem. Så nøjes man med kun at stege den ene side. Tjek, at æggehviden er helt stiv.
Servering
Servér hakkebøfferne med spejlæg og rødbedesalat eller andet tilbehør. TIP: I stedet for rødbede-æblesalat kan du også spise en grøn salat til hakkebøffen (se salatopskrifter)