Lasagne
Lasagne er en god hverdagsret, som også er smart til fest. Du kan lave den klar i forvejen og opbevare den i køleskabet. Så er den klar til at smække i ovnen, lige før gæsterne kommer. Har du ikke mod på at lave bechamelsovs, kan du også købe den færdig, lige til at bruge.
Ingredienser
Lasagne
2 løg
2 fed hvidløg
2 gulerødder
2 små pastinakker
3 spsk olivenolie
400 g hakket oksekød
1 dåse flåede tomater eller
1 flaske mosede
1 dl vand
evt. 3 tsk tørret oregano
1 pakke lasagneplader, gerne fuldkorn
250 g revet ost
salt og peber
2 spsk smør
2 spsk hvedemel
5 dl mælk
salt og peber
Tilbehør
spidskålslaw eller grøn salat med
bønner og avocado
(se opskrifter under salater)
Lasagne
- Pil løg og hvidløg og skær begge dele i små tern.
- Skræl gulerødderne og riv dem groft på et rivejern.
- Varm en stor gryde op på komfuret.
- Kom olie i gryden og steg løg og hvidløg ved svag varme, til de bliver lidt gennemsigtige.
- Tilsæt kødet og steg det brunt, mens du rører godt rundt i det med en grydeske.
- Tilsæt gulerødderne og rør rundt i 1-2 minutter.
- Hæld de flåede tomater og vand i. Lad kødsovsen koge igennem i ca. 10 minutter.
- Drys med salt og peber og evt. oregano. Smag på den, om den har fået nok.
Bechamelsovs
- Smelt smørret i en lille gryde ved middel varme.
- Pisk mel i smørret, mens du hele tiden pisker med et piskeris i ca. 1 minut. Det kaldes at ‘bage melet af ‘.
- Tilsæt mælken lidt ad gangen, mens du pisker. Kog sovsen igennem og pas på, at den ikke brænder fast i bunden. Du skal piske ret meget, så den bliver lind og glat. Krydr med salt og peber.
Lasagne fortsat
- Tænd ovnen på 180 grader.
- Smør et ovnfast fad med lidt olie.
- Læg lasagneplader i fadet, så de dækker hele bunden.
- Læg først et lag kødsovs, så et lag bechamelsovs og til sidst lidt revet ost på.
- Læg så et nyt lag lasagneplader, kødsovs, bechamelsovs og ost på. Fortsæt, til al kødsovsen er brugt.
- Slut af med ost.
- Sæt lasagnen i den varme ovn og bag den i ca. 35-40 minutter.
Servering
Servér lasagnen lun med en spidskålslaw eller en grøn salat (se opskrifter under salater).
TIP: Du kan komme en pose frossen, helbladet spinat mellem lagene i lasagnen.