Masser af
god mad

Upload din
opskrift eller
dit tip her

Find opskrift
Upload opskrift eller tip
Download bog

Lasagne

Billede af retten

Lasagne er en god hverdagsret, som også er smart til fest. Du kan lave den klar i forvejen og opbevare den i køleskabet. Så er den klar til at smække i ovnen, lige før gæsterne kommer. Har du ikke mod på at lave bechamelsovs, kan du også købe den færdig, lige til at bruge.

Ingredienser

Lasagne

2 løg
2 fed hvidløg
2 gulerødder
2 små pastinakker
3 spsk olivenolie
400 g hakket oksekød
1 dåse flåede tomater eller
1 flaske mosede
1 dl vand
evt. 3 tsk tørret oregano
1 pakke lasagneplader, gerne fuldkorn
250 g revet ost
salt og peber

Bechamelsovs

2 spsk smør
2 spsk hvedemel
5 dl mælk
salt og peber

Tilbehør

spidskålslaw eller grøn salat med
bønner og avocado
(se opskrifter under salater)

Se trin for trin guide Føj til indkøbsliste

Lasagne

  1. Pil løg og hvidløg og skær begge dele i små tern.
  2. Skræl gulerødderne og riv dem groft på et rivejern.
  3. Varm en stor gryde op på komfuret.
  4. Kom olie i gryden og steg løg og hvidløg ved svag varme, til de bliver lidt gennemsigtige.
  5. Tilsæt kødet og steg det brunt, mens du rører godt rundt i det med en grydeske.
  6. Tilsæt gulerødderne og rør rundt i 1-2 minutter.
  7. Hæld de flåede tomater og vand i. Lad kødsovsen koge igennem i ca. 10 minutter.
  8. Drys med salt og peber og evt. oregano. Smag på den, om den har fået nok.

Bechamelsovs

  1. Smelt smørret i en lille gryde ved middel varme.
  2. Pisk mel i smørret, mens du hele tiden pisker med et piskeris i ca. 1 minut. Det kaldes at ‘bage melet af ‘.
  3. Tilsæt mælken lidt ad gangen, mens du pisker. Kog sovsen igennem og pas på, at den ikke brænder fast i bunden. Du skal piske ret meget, så den bliver lind og glat. Krydr med salt og peber.

Lasagne fortsat

  1. Tænd ovnen på 180 grader.
  2. Smør et ovnfast fad med lidt olie.
  3. Læg lasagneplader i fadet, så de dækker hele bunden.
  4. Læg først et lag kødsovs, så et lag bechamelsovs og til sidst lidt revet ost på.
  5. Læg så et nyt lag lasagneplader, kødsovs, bechamelsovs og ost på. Fortsæt, til al kødsovsen er brugt.
  6. Slut af med ost.
  7. Sæt lasagnen i den varme ovn og bag den i ca. 35-40 minutter.

Servering

Servér lasagnen lun med en spidskålslaw eller en grøn salat (se opskrifter under salater).

TIP: Du kan komme en pose frossen, helbladet spinat mellem lagene i lasagnen.

Andre opskrifter

Her kan du finde flere gode opskrifter.
Du kan også klikke her for at gå til alle opskrifter.