Pulled pork-burger med coleslaw
Man laver altså ikke en lille portion pulled pork. Til gengæld er det perfekt til gæstemad, eller hvis I gerne vil have mad til flere dage.
Ingredienser
2 kg svinekamsteg
1 dl brun farin
1 spsk paprika
1½ spsk salt
1 tsk peber
1-2 spsk olie
1 løg
1 fed hvidløg
1-2 spsk olie
4 dl ketchup
1 dl brun farin
4 spsk æble- eller hvidvinseddike
lidt cayennepeber
¼ tsk salt
8 burgerboller, købte eller hjemmelavede (se opskrifter under Brød og grød)
lidt mayonnaise
coleslaw (se opskrift under Salater og tilbehør)
lidt sprøde, grønne salatblade
Pulled pork
Tid: 6-8 timer + marinering
- Fjern det værste fedt fra stegen med en kniv. Hvis der er svær på stegen, skal du også fjerne den.
- Bland brun farin, paprika, salt og peber sammen og hæld blandingen i en stor frysepose.
- Kom kødet i posen og massér blandingen godt ind i kødet. Lad kødet trække i 1-2 timer ved stuetemperatur.
- Varm ovnen op til 125 grader.
- Tag stegen ud af posen. Gnid stegen med 1-2 spsk olie. Læg den i en stegeso eller en ildfast gryde med låg. Steg den i den varme ovn i 6-8 timer, eller til kødet er helt mørt.
- Imens kan du lave burgerboller, hvis du vil bage dem selv (se opskrift under Brød og grød).
- Tag stegen ud af ovnen og lad den trække i 30-40 minutter. Træk så kødet fra hinanden med to gafler, så du får skønne, møre flager. Overfladen har masser af smag og er helt sort, og indeni er kødet saftigt og mørt, så sørg for at blande det godt.
- Bland noget af lagen fra stegningen i kødet, så det bliver saftigt og snasket.
Barbecue-sovs
- Pil løg og hvidløg. Hak det fint.
- Kom lidt olie i en lille gryde og varm den op. Steg løg og hvidløg ved middel varme, uden at det tager farve, mens du rører i det.
- Kom ketchup, brun farin, eddike og cayennepeber i gryden. Lad sovsen småkoge i 10 minutter. Smag til med salt.
- Stil sovsen koldt, til du skal bruge den.
Servering
Lun burgerbollerne og smør dem med mayonnaise. Fyld dem med coleslaw (se opskrift under salater), pulled pork og barbecue-sovs – eller lad alle selv samle deres burgere ved bordet.
TIP: I stedet for coleslaw kan du også bruge ¼ fintsnittet rødkål dryppet med citronsaft og komme det i burgeren sammen med mayonnaise og plukket koriander.