Thai fish cakes med ris, lime og sød chilisauce
Ingredienser
Fish cakes
1 fed hvidløg
2 forårsløg
2 cm frisk ingefær
1 lille stykke frisk chili
400 g hakket torsk
1 1/2 spsk mel
1 1/2 tsk salt
2 æg
1/2 dl mælk
friskkværnet peber
1 tsk karry
3 spsk hakkede friske koriander,
purløg eller persille
Tilbehør
kogte jasminris eller en salat
sød chilisauce
1 lime
Tilbehør
Hvis du vil lave salat, så start med den. Du finder opskrifter her
Fish cakes
- Pil hvidløget, og pres eller hak det fint.
- Skyl forårsløg og skær roden af og snit dem i tynde skiver.
- Riv ingefæren på den fine side af et rivejern.
- Hak et lille stykke af chilien fint.
- Sæt risene over at koge nu. Find opskrift her
- Rør hakket fisk sammen med salt, mel og tilsæt mælk lidt ad gangen, krydr med peber, karry, chili, krydderurter, hvidløg, forårsløg og revet ingefær.
- Form 12-14 fiskefrikadeller, og steg dem i olie i 4-5 minutter på hver side ved jævn varme, til de er gennemstegte og gyldne.
Servering
Servér de stegte fish cakes med kogte jasminris, hakket koriander, limesaft, sød chilisauce og evt. en salat.