Kyllingenuggets med spidskålssalat
De sprøde kyllingenuggets smager godt med spidskålssalat til. Du kan også vælge en dip under Snacks og dip. Fx passer peanutbutter-dippen godt, og en raita eller sød chilisovs er også god at dyppe i.
Ingredienser
Kyllingenuggets
400-600 g kyllingebrystfilet
4 dl rasp
1 tsk paprika
1 tsk salt
lidt peber
2 æg
3 spsk olie
½ citron
Spidskålssalat
1 spidskål
2 æbler
3 gulerødder
3 spsk olivenolie
½ citron
salt og peber
evt. chilisalsa
Spidskålssalat
- Skyl spidskål og æbler. Skrub eller skræl gulerødderne.
- Skær spidskålen igennem på langs, skær stokken fra og snit den fint.
- Skær æblerne i både, fjern kernehus og stilk og skær dem tern.
- Flæk gulerødderne på langs og skær dem i tynde skiver.
- Vend spidskål, æble og gulerod sammen i en skål sammen med olivenolie, saft fra den halve citron samt salt og peber.
Kyllingenuggets
- Skær kyllingekødet i tern på ca. 2 x 2 cm.
- Rør rasp, paprika, salt og peber sammen i en skål.
- Slå æggene ud i en anden skål og pisk dem sammen med en gaffel.
- Vend kyllingekødet i æggene, så de er smurt godt ind, og vend dem så i raspblandingen. Læg dem på en tallerken.
- Varm en pande op på komfuret til middel varme og kom olie på.
- Kom kyllingenuggets på panden med 1-2 cm mellem hver.
- Steg dem i 2-3 minutter på hver side, til de er gyldne og sprøde.
- Skær citronen ud i både.
Servering
Servér dine kyllingenuggets med citronbåde og den friske spidskålssalat til og evt. chilisalsa.