Koteletter i fad
Dette er mad, som dine forældre garanteret har fået som børn. Her er der dog skruet lidt op for det grønne i forhold til i gamle dage. Spis koteletterne med kogte ris og noget grønt, fx bønnefritter.
Ingredienser
Koteletter og grøntsager
2 spsk olivenolie
4 svinekoteletter
(ca. 500-600 g)
salt og peber
500 g champignoner
1 squash
kogte ris
evt. bønnesalat (se opskrift under Salater)
Koteletter og grøntsager
- Varm en stor pande op og kom olivenolie på. Brun koteletterne grundigt på hver side, så de får farve. Krydr dem med salt og peber.
- Tag koteletterne af panden og sæt dem til side.
- Skær bunden af champignonerne og skyl dem for jord.
- Skær champignoner og squash i skiver og rist dem på den varme pande – gerne hver for sig, så de får plads til at få lidt farve.
- Tag dem af panden, krydr dem med salt og peber og sæt dem til side.
- Tænd ovnen på 200 grader.
Sovs
- Pil og hak løg og hvidløg fint.
- Skrub eller skræl guleroden og riv den groft på et rivejern..
- Kom lidt mere olivenolie på stegepanden og steg grøntsagerne let i et par minutter. De skal ikke få farve.
- Hæld de hakkede tomater ved og lad det hele småkoge i et par minutter.
- Tilsæt fløde eller mælk og lad sovsen småkoge videre i 6-8 minutter på panden.
- Smag sovsen til med salt, peber og rigeligt frisk timian.
Samling og servering
- Fordel koteletter, squash og champignoner i et ovnfast fad.
- Hæld sovsen over og sæt fadet i den varme ovn i ca. 20 minutter.
- Kog imens risene (se hvordan på posen) og lav bønnefritterne (se opskrift side xx).
- Server koteletterne i fadet sammen med ris og evt. salat.
TIP: Du kan sagtens lave retten lidt hurtigere ved at lave sovsen, samtidig med at du bruner kød og grønt.