Taco á la MIT kokkeri
Sæt pandekager, fyld og tilbehør på bordet, så alle kan komme kyllingefyld på deres egen pandekage og pynte den med guacamole, cremefraiche, lime og koriander.
Ingredienser
Madpandekager
2 æg
6 dl mælk
150 g grahamsmel eller
fuldkornshvedemel
200 g hvedemel
2 spsk olie
lidt olie til stegning
1/2-1 bundt forårsløg
1 agurk
1/2-1 spidskål
1 moden mango
1 bundt basilikum eller
brøndkarse
300-400 g kyllingebrystfilet
1 spsk olivenolie
lidt karry
salt og peber
Tilbehør
1 bæger cremefraiche 18 %
eller
1 portion guacamole
1 lime
1 bundt koriander
Madpandekager
- Pisk æg og mælk og de to slags mel sammen i en skål med en elpisker eller piskeris. Rækkefølgen er ligegyldig. Pisk til du har en dej uden klumper.
- Opvarm en pande med lidt olie på komfuret. Hæld lidt pandekagedej på, og fordel den jævnt ved at vippe panden rundt.
- Steg pandekagen ved jævn varme, til overfladen er stivnet og pandekagen er gylden på undersiden. Vend den med en paletkniv. Steg den gylden på den anden side også.
- Læg den færdige pandekage på en tallerken, og læg en anden tallerken over, så den holder varmen. Bag alle pandekagerne på samme måde, indtil der ikke er mere dej. Du kan bage 4 store eller 8-12 små pandekager.
Fyld
- Skyl eller skæl alle grøntsagerne og mangoen. Snit dem i tynde strimler eller i små tern. Anret grøntsagerne og mango på et stort fad. Snit brøndkarse eller basilikum og drys over.
- Begynd på guacamole finde opskriften her
- Skær kyllingekødet i tynde strimler.
- Opvarm en pande på komfuret. Tilsæt lidt olie, og steg det ved godt varme i 6-7 minutter, til det er gennemstegt. Anret kyllingen på et fad.
- Krydr med karry, salt og peber.
Andet godt pandekagefyld
- Chili con carne med yoghurt og frisk spinat.
- Guacamole, peberfrugt, revet ost og forårsløg