Masser af
god mad

Upload din
opskrift eller
dit tip her

Find opskrift
Upload opskrift eller tip
Download bog

Hjemmelavet appelsin-yoghurt

Billede af retten

Ingredienser

Yoghurt

1 liter økologisk yoghurt
6 kapsler med mælkesyrebakterier (kan købes i Matas og helsekostbutikker)
1 stor, økologisk appelsin
Ahornsirup
1,5 tsk vaniljesukker, evt. hjemmelavet

Til servering

1-2 appelsiner – eller hvide skåle

Se trin for trin guide Føj til indkøbsliste

Første dag

1. Hæld mælken i en gryde, der kan tåle at komme i ovnen. Sæt gryden på komfuret på middel varme. Rør i gryden, imens mælken varmer op.

2. Tag gryden af varmen, når mælken er lige ved at koge op. Det kan du se ved, at den damper, og der er små bobler i siden. Sluk for komfuret.

3. Lad mælken køle af, til den er ‘lillefingervarm’. Det kan du tjekke ved at stikke din lillefinger ned i mælken. Hvis mælken hverken føles varm eller kold, har den en passende temperatur.

4. Skil kapslerne ad og drys indholdet ned i mælken. Rør rundt, til pulveret er opløst.

5. Tænd for ovnen på 50 grader (ikke varmluft) og stil gryden ind i ovnen. Lad ovndøren stå på klem. Du kan evt. sætte en grydeske i klemme i ovndøren.

6. Lad mælken stå og lune i ovnen i 12-24 timer.

Anden dag

1. Tag gryden ud på køkkenbordet og sluk for ovnen.

2. Find en skål, kaffetragt og et kaffefilter frem. Hæld yoghurten igennem kaffefilteret, så noget af væsken løber af, og efterlader en lidt tykkere yoghurt i kaffefileteret. Det kan godt tage rigtig lang tid at dræne yoghurt. Imens kan du gøre appelsinerne klar.

3. Riv den orange skal af 1 stor appelsin på et fint rivejern – sørg for ikke at få for meget af den hvide hinde med.

4. Pres saften af appelsinen med en citruspresser.

5. Skær toppen af 1-2 andre appelsiner og udhul dem. De skal bruges til at servere yoghurten i. Appelsinkødet kan du spise eller putte i yoghurten, men pas på, at den ikke bliver for flydende.

6. Tøm den drænede yoghurt fra kaffefilteret ned i en skål.

7. Rør yoghurten med appelsinsaft, appelsinskal og vaniljesukker. Smag til ahornsirup.

8. Put yoghurten i den ufhulede appelsinskal og pynt med med ahornsirup og evt. tynde appelsinstrimler.

 

Tid 50 min
Personer 4 personer
Likes 4 kunne li' dette
Send til en ven
Pinterest
Facebook
Billede af retten

Andre opskrifter

Her kan du finde flere gode opskrifter.
Du kan også klikke her for at gå til alle opskrifter.