Grahamsbrød med sprød skorpe
Ingredienser
6 dl vand
15 g gær
500 g grahamsmel
3 spsk peanutbutter eller
4 spsk olivenolie
2 tsk honning
1 spsk salt
smør og lidt mel til formen
Grahamsbrød
1. Hæld vandet i en stor skål.
2. Rør gæren ud i vandet sammen med lidt af grahamsmelet, peanutbutter eller olivenolie og honning med en elpisker.
3. Rør resten af melet og salt i dejen. Den bliver rimeligt våd.
4. Smør en rugbrødsform med smør, kom mel i og bank overskydende mel ud. Eller brug bagepapir.
5. Hæld dejen i den smurte rugbrødsform – den skal kun fyldes halvt op.
6. Kom et fugtigt viskestykke over formen og lad dejen hæve til dobbelt størrelse et lunt sted. Det tager ca. ½ time. Du kan også lade det hæve i 8 timer på køkkenbordet eller i 24 timer i køleskabet.
7. Varm ovnen op til 200 grader.
8. Bag brødet i den varme ovn i ca. 45 minutter. Tag det ud af formen og slå på det i bunden med knoerne. Det skal lyde hult.
9. Lad brødet køle helt af på en bagerist, før du spiser af det.