Tortillawraps med kylling og grønt
Wraps, tortillaer og madpandekager er i samme familie. Navnet fortæller, hvor opskriften stammer fra, og om de er lavet af hvedemel, majsmel eller andet.
Ingredienser
Kylling
ca. 400 g kyllingebrystfilet
olivenolie
salt
2 spsk citronsaft
3 dl yoghurt naturel
salt
8 store tortillaer, gerne
grove. Lav dem evt. selv
(se opskrift på disse under Vegetarmad og “Madpandekager med grillet squash“)
Grønt
1 lille icebergsalat
½ blomkål
2 avocadoer
½ citron
Kylling
- Skær kyllingekødet i strimler eller skiver.
- Varm den godt op på komfuret og kom lidt olie på.
- Steg kyllingen ved høj varme i 4-6 minutter, til den er gylden på begge sider og gennemtilberedt.
- Krydr med salt.
Grønt
- Skyl salaten og pluk bladene i mindre stykker.
- Skyl blomkålen og skær den i tynde skiver. De falder fra hinanden, men det er ok.
- Skær avocadoerne over på langs, fjern stenene og tag kødet ud af skallen med en ske.
- Skær avocadokødet i skiver og dryp det med citron.
Dressing og tortillaer
- Pres en citron på en citronpresser eller ‘vrid’ saften ud med en gaffel. Du skal bruge ca. 2 spsk saft.
- Rør yoghurten med citronsaft og salt. Smag på den for at se, om den skal have lidt mere af det ene eller andet.
- Lun wrapsene på en varm pande uden fedtstof eller i ovnen, hvis du skal servere dem straks. Ellers behøver du ikke at lune dem.
Servering
Fordel salat, kylling, blomkål og avocado på de 8 tortillaer. Kom dressing ovenpå og fold wrapsene trekvart op i den ene ende, så du laver en bund, rul dem og servér dem. I kan også selv samle dem ved bordet.
TIP: Prøv med noget andet fyld, du kan lide. Fx en rest kød, revet gulerod, strimler af agurk, eller hvad du ellers har lyst til.