Masser af
god mad

Upload din
opskrift eller
dit tip her

Find opskrift
Upload opskrift eller tip
Download bog

Pad thai

Billede af retten

En lækker nudelret fra Thailand. Smagen er skøn, og du kan spise den med æg og ristede peanuts, eller du kan bruge rejer eller tofu i retten.

Ingredienser

Pad thai

1 rødløg
2 fed hvidløg
1 spidskål
3-4 gulerødder
1/2-1 mild chili, efter smag
3-4 cm ingefær
1 pakke pad thai-nudler
(eller andre nudler)
salt
200-300 g rejer eller tofu
olie til stegning
4 spsk fiskesauce
(kan undlades)
2 1/2 tsk sukker
1 lime
4 spsk soja, fx tamari
100 g bønnespirer
4 æg
1-1 1/2 dl ristede peanuts
evt. 1 bundt frisk koriander

Se trin for trin guide Føj til indkøbsliste

Klargøring

  1. Fyld vand i en gryde med låg og sæt det over at koge. Du skal bruge det til nudlerne. Imens vandet varmer op, kan du gå igang med at gøre grøntsagerne klar.
  2. Pil og halvér rødløg og hvidløg og skær begge dele i tynde skiver.
  3. Skyl spidskålen og skær den i grove strimler.
  4. Skræl gulerødderne, og skær dem i tynde strimler eller skiver
  5. Skyl chilien, skær den over på langs, og tag kernerne ud. Hak chilien fint.
  6. Riv ingefæren på den fine side af et rivejern. Put alle grøntsagerne, undtagen rødløgene, i en stor skål.

Nudler

  1. Kom lidt salt i det kogende vand. Kom nudlerne i og kog dem i 2-3 minutter ved god varme. Tag gryden af varmen og lad dem trække kort i vandet, til de er møre.
  2. Skyl dem i koldt vand, og afdryp dem i en sigte

Wok

  1. Varm en wok op med lidt olie. Lynsteg rejerne (eller tofuen). Tag dem op af wokken, og læg dem på en tallerken.
  2. Kom rødløgene i wokken, og steg dem i 2 minutter, til de er let møre,
  3. Tilsæt spidskål, gulerødder, hvidløg, chili, ingefær, og lad det stege 1 minut ved høj varme.
  4. Kom de lynstegte grøntsager tilbage i skålen, og smag til med fiskesauce, sukker, limesaft og soja.
  5. Kom nudlerne og bønnespirer i skålen med grøntsager, og vend hurtig rundt.
  6. Smag til med fiskesauce, sukker, limesaft og soja igen.
  7. Varm wokken op igen. Slå æggene ud i wokken, rør det sammen, og lad dem lige sætte sig.
  8. Kom nudler, grøntsager, rejer eller tofu tilbage i wokken og vend det hurtig sammen med æggene.

Servering

Anret pad thai-nudlerne i dybe tallerkener, og drys med ristede peanuts og evt. friske korianderblade.

Tid 45 min
Personer 4 personer
Likes 8 kunne li' dette
Send til en ven
Pinterest
Facebook
Billede af retten
Billede af retten

Andre opskrifter

Her kan du finde flere gode opskrifter.
Du kan også klikke her for at gå til alle opskrifter.