Kylling i yoghurt med krydderier og ris
Oprindelig skal denne ret laves med en biryani-krydderiblanding. Men den er lidt svær at finde i supermarkeder. Derfor bruger vi en god garam masala i stedet. Glæd dig – smagen er skøn!
Ingredienser
2-3 løg
4 fed hvidløg
6 tomater (eller 1 dåse hakkede
tomater)
2-3 cm frisk ingefær
1/2 dl olie
500 g kyllingeoverlår med
ben
4 dl yoghurt naturel
2 1/2-3 spsk garam masala
400 g basmatiris
1 tsk stødt gurkemeje
salt
evt. lidt tørret eller frisk
chili
1 dl hakket persille
3 tomater
1/2 mild chili
1 fed hvidløg
1-2 kviste mynte
1/2 lille bundt frisk
koriander
1 cm ingefær
saften af 1/2 lime
salt og olivenolie
evt. raita
evt. naanbrød
Se links nedenfor
Tilbehør
Hvis du selv laver raita og naanbrød, så start med det. Det er ikke medregnet i tidsforburget på 70 minutter.
Tomat-myntesalsa
- Skyl og skær tomaterne i tern. Hak chilien groft, pil hvidløget og skær det i skiver.
- Skiv og pluk mynten og korianderne.
- Riv ingefæren på den fine side af rivejernet.
- Kom tomater, chili, hvidløg, mynte, koriander, revet ingefær og limesaft i en blender, og blend til en jævn konsistens.
- Smag til med salt og olivenolie. Sæt salsaen i køleskabet, imens du tilberede kylling og ris.
Kylling i yoghurt
- Pil og hak hvidløg og løg.
- Skyl og skær tomaterne i mindre tern.
- Riv ingefæren på den fine side af et rivejern.
- Varm olien op i en gryde, og steg løgene til de bliver møre og gyldne.
- Tilsæt kylling indefær, hvidløg, yoghurt, tomater og garam masala.
- Lad kyllingen simre i gryden i ca. 20-25 minutter. Vend den et par gange undervejs. Begynd at koge risene imens.
- Skru op for varmen under gryden med kylling, og lad retten boble, til olien begynder at skille fra resten af retten.
- Kom 1 spsk olie i bunden af en anden gryde, Hæld derefter risene og kyllingenblandingen i, og bland det godt sammen.
- Lad retten koge ved god varme i 10 minutter. Skru ned for varmen, og lad det simre videre i ca. 10 minutter mere.
Ris
- Skyl risene grundigt i 3-4 hold koldt vand (læg gerne risene i blød i koldt vand i 20 minutter før kogetid).
- Kog risene i rigeligt vand med 2 spsk salt til de er ca. 3/4 færdigkogte – det er vigtigt at de er underkogte og koges i rigelig vand. Hæld risene i en sigte, så vandet kan løbe fra.
- Lav lidt gul farve til risene ved at røre 5 spsk vand med 1 tsk stødt gurkemeje.
- Hæld risene tilbage i gryden. Vend farveblandingen grundigt sammen med risene, så farven fordeles.
Servering
Server kylling i yoghurt med ris, og drys med hakket persille. Servér retten med tomat-myntesalsa og naanbrød. Giv evt. raita som tilbehør.