Masser af
god mad

Upload din
opskrift eller
dit tip her

Find opskrift
Upload opskrift eller tip
Download bog

Frikadeller med kold kartoffelsalat

Billede af retten

Det kan være en fordel at lave en ekstra stor portion frikadeller, for de er altid populære. De er også gode kolde i madpakken med gulerods- og agurkestave eller i skiver på rugbrød.

Ingredienser

Kartoffelsalat

1 kg kartofler
1-2 tsk salt
1 dl yoghurt naturel
2 spsk honning (gerne flydende)
1 spsk æble- eller hvidvinseddike
salt og peber
1 fed hvidløg
1 løg
evt. 3 tomater
1 forårsløg

Frikadeller

1 løg
400-500 g hakket kalv og flæsk
1 tsk salt
2 spsk hvedemel
1/2 dl mælk
2 æg
1 tsk peber
olivenolie eller smør til stegning

Tilbehør

agurkesalat

Se trin for trin guide Føj til indkøbsliste

Agurkesalat

Begynd med at lave agurkesalaten.

Kartoffelsalat

  1. Skrub eller skræl kartoflerne og læg dem i en gryde med vand, så det dækker. Kom 1-2 tsk salt i.
  2. Sæt gryden over på komfuret og bring vandet i kog. Kog kartoflerne i 10-12 minutter, til de er møre. Prik i dem med en spids kniv, så du kan mærke, om den glider nemt igennem.
  3. Hæld vandet fra og lad kartoflerne køle helt af. Mens du venter på, at kartoflerne køler af, kan du lave frikadellefarsen, se i spalten til højre. Og bagefter kan du gå i gang med at lave dressing til kartoffelsalaten, se pkt. 4 herunder.
  4. Rør yoghurt med honning, eddike, salt og peber i en stor skål.
  5. Pil hvidløget. Pres det med en hvidløgspresser. Rør det i dressingen.
  6. Pil og hak løget fint.
  7. Skær tomaterne i tern.
  8. Skær de afkølede kartofler i skiver og vend dem i yoghurten sammen med løg og tomater.
  9. Smag kartoffelsalaten til med salt og peber.
  10. Skyl forårsløget og skær bunden og evt. kedelige blade af. Snit det fint og drys det på toppen af kartoffelsalaten.
  11. Stil kartoffelsalaten i køleskabet, til den skal spises.

Frikadeller

  1. Pil og hak løget – eller riv det på et rivejern, hvis du ikke er vild med løgstykker.
  2. Kom kødet i en stor skål og rør det med salt, mel og mælk.
  3. Kom løget og ægget i og rør farsen godt sammen.
  4. Rør til sidst peber i.
  5. Lad farsen hvile i køleskabet i 20 minutter.
  6. Form farsen til små runde frikadeller i hånden med en ske.
  7. Tænd for en kogeplade med en pande med olie eller smør på.
  8. Steg frikadellerne brune på hver side ved middel varme, så de får en skorpe, og lad dem herefter stege færdige i ca. 5 minutter. Vend dem et par gange undervejs.

Servering

Servér frikadellerne med kartoffelsalat og agurkesalat (se opskrift under salater).

Andre opskrifter

Her kan du finde flere gode opskrifter.
Du kan også klikke her for at gå til alle opskrifter.