Masser af
god mad

Upload din
opskrift eller
dit tip her

Find opskrift
Upload opskrift eller tip
Bestil bog

Teboller

Billede af retten

Ingredienser

Teboller

50 g smør
1 æg
1 dl lunkent vand
1 dl mælk gerne kærnemælk
10 g gær
2 spsk sukker (3 spsk, hvis du udelader rosinerne)
½ tsk salt
ca. 375 g hvedemel
evt. 2-3 håndfulde rosiner

Se trin for trin guide Føj til indkøbsliste

Teboller, 12-15 stk.

1. Lad smørret få stuetemperatur.

2. Pisk ægget i en lille skål.

3. Hæld vand og kærnemælk eller mælk i en stor skål.

4. Rør gæren, sukker, salt og ægget (gem lidt til pensling) ud i væsken.

5. Tilsæt smør og mel lidt efter lidt – hold lidt mel tilbage.

6. Skrab dejen ud på en meldrysset bordplade og ælt den længe, til den er glat og smidig.

7. Brug det sidste mel efter behov, men dejen må ikke være mere fast, end at den kun akkurat kan slippe hænderne.

8. Til sidst ælter du evt. rosiner ind i dejen.

9. Tril dejen til en pølse og skær den ud i 12-15 klumper.

10. Form dem til boller. Sørg omhyggeligt for, at ingen rosiner titter frem gennem dejen.

11. Sæt bollerne på bagepapir på en bageplade.

12. Læg et fugtigt viskestykke over og lad bollerne hæve lunt i 1-2 timer.

13. Tænd ovnen på 210 grader.

14. Pensl bollerne med resten af ægget tilsat lidt vand.

15. Bag bollerne i den varme ovn i 18-20 minutter, til de er gyldne (hold øje med dem undervejs). Lad dem stå og køle lidt af på en bagerist, før du spiser af dem.

Servering

Spis bollerne lune eller kolde med smør, ost, Nutella eller marmelade.

Tid 50 min
Personer 4 personer
Likes 31 kunne li' dette
Send til en ven
Pinterest
Facebook
Billede af retten

Andre opskrifter

Her kan du finde flere gode opskrifter.
Du kan også klikke her for at gå til alle opskrifter.