Pitabrød
Ingredienser
25 g gær
3 dl lunkent vand
½ tsk groft salt
150 g grahamsmel
ca. 275 g hvedemel
Pitabrød, 10 stk.
1. Smuldr gæren i vandet i en skål og rør, til den er opløst.
2. Tilsæt salt, grahamsmel og hvedemel lidt ad gangen. Ælt dejen godt sammen på køkkenbordet.
3. Kom dejen tilbage i skålen og dæk den med et fugtigt viskestykke. Stil den til hævning et lunt sted i ca. 1 time.
4. Tænd ovnen på 200 grader.
5. Tag dejen ud af skålen og læg den på et meldrysset bord. Ælt den godt igennem.
6. Del dejen i 10 stykker, form dem til boller og rul dem flade med en kagerulle.
7. Læg de flade boller på en bageplade med bagepapir.
8. Lad dem efterhæve i ca. 10 minutter.
9. Bag pitabrødene midt i den varme ovn i ca. 10 minutter.