Burgerboller
Prøv at bage burgerbollerne selv. De smager meget bedre end dem, du køber. Beregn ekstra tid, hvis du bager selv. Det er vigtigt, at dejen får tid til at hæve ordentligt. Ellers bliver bollerne hårde.
Ingredienser
5 dl lunkent vand
25 g gær
1 tsk salt
3 spsk olivenolie
300 g grahamsmel
100 g havregryn
400 g fuldkornshvedemel
1 æg
½ dl sesamfrø
Burgerboller, 10-12 stk.
1. Hæld vandet i en stor skål. Smuldr gæren i vandet og rør, til den er helt opløst.
2. Rør salt og olivenolie i.
3. Tilsæt grahamsmel og havregryn.
4. Kom fuldkornshvedemel i lidt ad gangen og ælt, til dejen er blød, smidig og ikke klistrer.
5. Kom dejen tilbage i skålen og læg et fugtigt viskestykke over.
6. Lad dejen hæve et lunt sted i ca. 1 time.
7. Ælt dejen kort og del den så i 10-12 stykker.
8. Rul dem til boller og sæt dem på bageplader med bagepapir.
9. Tryk dem flade, så de er ca. 2 cm høje, og lad dem igen hæve tildækket i ca. 30 minutter.
10. Tænd ovnen på 200 grader.
11. Pisk ægget sammen og pensl bollerne. Drys med sesamfrø.
12. Bag burgerbollerne i den varme ovn dem i 10-15 minutter, til de er gyldne.