Naanbrød
Ingredienser
10 g gær
1 dl lunkent vand
2 spsk yoghurt naturel
1 sammenpisket æg
1 tsk salt
250-300 g hvede- eller speltmel
5 spsk olivenolie
lidt olivenolie til pensling
evt. 1 fed hvidløg
evt. 2 tsk tørret oregano
Naanbrød, 4 stk.
1. Rør gæren ud i vandet i en skål.
2. Tilsæt yoghurt, æg og salt. Rør det hele godt sammen.
3. Tilsæt skiftevis mel og olie, til dejen er blevet fast.
4. Drys lidt mel på køkkenbordet og ælt dejen i ca. 10 minutter.
5. Dæk dejen med et fugtigt klæde og lad den hæve i 30 minutter et lunt sted.
6. Del dejen i fire dele og rul dem til små kugler. Lad dem hæve igen i ca. 10 minutter.
7. Tænd ovnen på 250 grader.
8. Kom mel på fingrene og tryk dejkuglerne ud til små runde, flade brød.
9. Læg dem på en bageplade med bagepapir. Pensl dem med olie.
10. Bag brødene i den varme ovn i 5-7 minutter, til de er gyldne. Tag dem ud.
11. Pil hvidløgsfeddet og hak det meget fint.
12. Pensl brødene med en lille smule olie og drys evt. med finthakket hvidløg og tørret oregano.