Morgengrød
Det er nemt og sundt at spise grød til morgenmad. Spis grøden, som den er, eller kom frugt, bær og nødder ovenpå som her. Du kan også lave grøden udelukkende af havregryn.
Ingredienser
Grød
1 dl fintvalsede havregryn
½ dl rugflager
1 nip salt
1 lille tsk stødt kanel
½ æble
2 dl vand eller mælk
Topping
¼ banan, æble, pære eller anden frugt
1 lille håndfuld bær
evt. lidt mandler eller hasselnøddekerner
Morgengrød
1. Kom havregryn, rugflager, salt og kanel i en gryde.
2. Riv æblet groft på et rivejern. Kassér æbleskroget.
3. Kom revet æble og vand eller mælk i gryden og sæt gryden over ved middel varme.
4. Lad det koge op og lad så grøden småkoge i 3-5 minutter. Rør imens.
Topping
1. Skyl frugt og bær og skær frugten i mindre stykker.
2. Hak mandlerne eller hasselnødderne, hvis du vil have nødder på.
Servering
Spis grøden i skåle med frugt og bær og nødder på toppen samt evt. lidt kold mælk