Masser af
god mad

Upload din
opskrift eller
dit tip her

Find opskrift
Upload opskrift eller tip
Bestil bog

Chili sin carne

Billede af retten

Chili sin carne betyder ‘chili uden kød ‘ og er mindst lige så lækker som chili con carne (med kød). Retten er også nem at lave over bål.

Ingredienser

Chilisovs

300 g pastinakker
300 g gulerødder
½ bundt bladselleri
250 g champignoner
1 løg
1-2 fed hvidløg
2 røde peberfrugter
2 spsk olivenolie
2 dåser flåede tomater
1 dåse eller karton kidneybønner
1 tsk tørret chili (efter smag)
salt og peber
1 lille dusk persille

Tilbehør

groft brød

Se trin for trin guide Føj til indkøbsliste

Chili sin carne

  1. Skyl og skrub eller skræl gulerødder, pastinakker og bladselleri.
  2. Skær bunden af champignonerne og skyl dem, så alt jord er væk.
  3. Pil løg og hvidløgsfed og snit dem fint eller riv dem på et rivejern.
  4. Skær peberfrugterne over og fjern kernerne.
  5. Skær champignoner, peberfrugt og bladselleri samt halvdelen af gulerødderne og pastinakkerne i små tern.
  6. Riv resten af gulerødderne og pastinakkerne på den grove side af rivejernet.
  7. Varm olien op i en tykbundet gryde på komfuret og kom grøntsagerne i.
  8. Steg dem ved middel varme i et par minutter, mens du rører rundt.
  9. Hæld bønnerne i en sigte, så væsken løber fra.
  10. Hæld de flåede tomater og bønnerne i gryden.
  11. Lad retten koge igennem i 10-15 minutter.
  12. Smag til med chili, salt og peber, til du synes, smagen er o.k.
  13. Skyl og hak persillen.

Servering

Servér chili sin carne rygende varm i dybe tallerkener. Drys med persille på toppen og spis et godt stykke brød til.

Andre opskrifter

Her kan du finde flere gode opskrifter.
Du kan også klikke her for at gå til alle opskrifter.