Masser af
god mad

Upload din
opskrift eller
dit tip her

Find opskrift
Upload opskrift eller tip
Bestil bog

Æggekage med bacon og rugbrød

Billede af retten

I gamle dage kaldte man æggekage for nem husmandskost. Og det er faktisk supernem aftensmad. Æg og bacon smager godt samen, tomat giver retten friskhed, og hvis du spiser rugbrød til, kan du ikke undgå at blive mæt.

Ingredienser

Æggekage

200 g bacon i tern eller skiver
2 løg
evt. 1 squash
4 tomater
8 æg
salt og peber
2 dl mælk eller vand
1 bundt purløg

Tilbehør

4 skiver rugbrød
evt. ketchup og sennep

Føj til indkøbsliste

Æggekage

  1. Sæt en pande på komfuret og tænd for varmen. Kom bacon på den varme pande og steg den gylden.
  2. Kom baconen over på en tallerken med køkkenrulle på, så fedtet kan dryppe af.
  3. Vask ikke panden, men lad den stå på en kold kogeplade. Du skal bruge fedtet fra baconen om lidt.
  4. Pil og skær løgene i små tern.
  5. Skal du have squash i æggekagen, så skyl squashen og skær den i tern.
  6. Skyl tomaterne og skær dem i både.
  7. Pisk æggene sammen i en skål med salt, peber og mælk eller vand.
  8. Tænd igen for kogepladen, sæt panden over, kom løgene på og steg dem i baconfedtet i 3-4 minutter ved middel varme, uden at de bliver for brune.
  9. Tilsæt squashtern og steg videre i et par minutter.
  10. Hæld æggemassen over og skru ned for varmen. Læg låg på og bag æggekagen i 10-15 minutter, til den er stivnet og gylden på bagsiden.
  11. Pynt med tomatbåde og bacon og klip purløg over.

 

Servering

Servér rugbrød og evt. ketchup og sennep til.

TIP: I stedet for at lave æggekagen på komfuret kan du også bage den i ovnen: Sæt panden i ovnen ved 180 grader. Tjek dog først, at panden har stålhåndtag, da den ellers tager skade.

Andre opskrifter

Her kan du finde flere gode opskrifter.
Du kan også klikke her for at gå til alle opskrifter.