Pasta med kylling og ærte-myntepuré
Pastaretten her er let og forårsagtig med den friske ærte-myntepuré.
Ingredienser
Kylling
400 g kyllingebrystfilet
salt og peber
1 spsk olivenolie
15 hasselnøddekerner
Ærte-myntepuré
200 g ærter, friske eller frosne
2 fed hvidløg
3 dl yoghurt naturel
1 spsk olivenolie
2 kviste mynte
300 g pasta, gerne fuldkorn
1 nip salt
Nødder
Begynd med at tilberede nødderne:
- Varm en pande op på komfuret. Rist hasselnøddekernerne på panden (uden fedtstof) ved middel varme i 3-5 minutter, til de har fået farve, og skallen er begyndt at løsne sig.
- Ryst panden en gang imellem, så nødderne bliver ristet over det hele.
- Lad nødderne køle lidt af og pil de tørre skaller af. Hak nødderne groft og sæt dem til side til senere.
Ærte-myntepuré
- Bælg de friske ærter eller brug ærter fra frost.
- Pil hvidløgsfeddene.
- Kom ærter og hvidløg i en lille gryde med ½ dl vand, et drys salt og 1 spsk olivenolie.
- Bring gryden i kog og kog ærterne under låg i 1-2 minutter.
- Hæld vandet fra og kom ærter, hvidløg, yoghurt og mynteblade i en blender. Blend det til en ensartet puré. Konsistensen skal være som tyk yoghurt.
Kylling
- Krydr kyllingekødet med salt og peber.
- Varm en pande op med 1 spsk olie på komfuret. Steg kødet ved middel varme på begge sider i ca. 12 minutter i alt.
- Tag kyllingebrystfileterne af panden, når de er gennemstegte, og skær dem i mundrette stykker.
Pasta
- Kom 2 liter vand i en gryde og tænd for kogepladen.
- Når vandet koger, hælder du pastaen i og tilsætter og lidt salt.
- Kog pastaen efter anvisningen på pakken, til den er mør, men stadig fast.
- Hæld pastaen i en sigte eller et dørslag. Lad vandet dryppe af og hæld pastaen tilbage i gryden.
- Vend pastaen med ærte-myntepuréen og kyllingekødet.